U bent hier: Parochie > Archief
Archief
Sjaal van Barmhartigheid
Sjaal van Barmhartigheid

Haken en breiden met je gedachten en aandacht bij een ander en ook nog eens een prachtig cadeau maken. Het idee is eenvoudig: een sjaal breien of haken voor iemand

die wel wat extra warmte kan gebruiken. De vorm, de kleur en de steek kunnen symbool staan voor onze wensen voor die ander. Haken en breien, het is weer helemaal hip om met wat knotjes wol aan de slag te gaan en de mooiste sjaals, vesten, poppen enzovoort te maken. Maar misschien wil je ook eens een ‘sjaal van barmhartigheid’ maken voor iemand die je kent. En wanneer geef je die dan? Bij ziekte en medische ingrepen, bij verdrietig verlies of in tijden van stress, bij geboorte of als een cadeau bij huwelijk, het behalen van een diploma etc.

 

We komen bij elkaar en gaan met onze eigen wol en naalden een sjaal maken voor iemand die we zelf kennen. Kom en doe mee!

Wanneer: donderdag 10 en 24 januari en 7 en 21 februari. 

Terugkomen: 14 maart 2019

Tijd: van 15.00 tot 16.30 uur

Waar: Centraal Secretariaat, Spoorstraat 4a

Kosten: Het is gratis. U zorgt zelf voor naalden en wol.

Geplaatst op 2019-01-03 in de categorie: Parochie
Nieuwjaarsreceptie 6 januari 2019 in Saasveld
Nieuwjaarsreceptie 6 januari 2019 in Saasveld

Zoals ieder jaar wordt ook dit jaar weer een nieuwjaarsreceptie gehouden in onze parochie. Deze keer vindt deze plaats op zondag 6 januari na de eucharistieviering van 9.30 uur in

de Plechelmuskerk te Saasveld. U bent uiteraard van harte uitgenodigd met ons mee de eucharisitie te vieren en daarna iedereen een Zalig Nieuwjar te wensen, onder het genot van een hapje en een drankje. We hopen vele vrijwilligers en parochianen in Saasveld te ontmoeten, zodat we een mooi gezamenlijk begin kunnen maken met het nieuwe jaar!

Parochiebestuur en pastoresteam van de Plechelmusparochie

Geplaatst op 2018-12-31 in de categorie: Parochie
Zalig Kerstfeest!
Zalig Kerstfeest!

Sinds de Goedheiligman vertrokken is uit ons land horen we iedere dag dat deze donkere dagen voor Kerstmis ‘the most wonderfull time of the year’ zijn. En we doen ook

allemaal ons best om het er gezellig en warm uit te laten zien met ons lichtjes in huis en tuin, met de kerstmarkten overal, met de bladen vol aanbiedingen om snel en eenvoudig een heerlijk kerstdiner op tafel te zetten, voor zovéél mensen als je maar wilt… De ‘foute-kersttruien-dag’ hebben we alweer gehad. En als het dan op ochtend van 3eAdvent ook nog gesneeuwd blijkt te hebben, is iedereen helemaal in de stemming.

Of is dat maar schijn?

Als we de krant openslaan of het journaal kijken, dan weten we wel anders. Dan is deze tijd helemaal niet ‘the most wonderfull time of the year’. Ons ideaal van een wereld vol vrede is niet over enkele dagen bereikbaar, en mensen zijn lang niet altijd engelen voor elkaar. We horen en lezen over aanslagen, over milieuconferenties die eigenlijk nauwelijks iets opleveren, we moeten kiezen op welke kerstdag we naar jouw of mijn ouders gaan, en het is maar afwachten of de kinderen wel allemaal kunnen en willen komen. En we zijn zo druk om alles op tijd klaar te krijgen dat we er chagrijnig van worden. En toch… toch willen we ieder jaar opnieuw dat de Kerstdagen en de dagen die daarop volgen mooie en gezegende dagen zijn. Dagen waarop we familie en vrienden weer eens opzoeken, een kaartje sturen of opbellen. Dagen waarop we proberen in vrede te leven met elkaar. Maar hoe?

 

Dit jaar bestaat het bekende kerstlied Stille Nacht 200 jaar. De KRO-NCRV heeft een wedstrijd uitgeschreven om een nieuwe tekst op deze melodie te schrijven. Een tekst is erg van deze tijd en die volgens mij mooi beschrijft wat we zouden moeten doen, met Kerstmis. Leest u maar eens:

 

Stille nacht, veilige nacht,

tablet uit, YouTube zacht, 

Facebook, e-mail en smartphone op stil, 

geen geblieb en gezoem en getril.

Wie niet swipet maar weer streelt 

voelt hoeveel meer je dan deelt.

 

Stille nacht, veilige nacht 

scherm op zwart, ruim je hart.

Knip die digistreng eindelijk door, 

Hashtag-naaste vindt dan pas gehoor.

Wie geen selfies meer zendt,

wordt pas ten diepste gekend.

 

Stille nacht, veilige nacht,

zie omhoog, hemelboog.

Engelen zetten hun glorielied in:

‘Eer aan God en zijn nieuwe begin.’

Like hun ware bericht,

twitterloos, schitterend licht.

(Marjolein Kool, Schalkwijk)

 

Mogen wij Facebook, Twitter, YouTubeloos de kersdagen doorkomen, en echte aandacht geven aan degenen die Kerstmis met ons vieren. Dan wordt deze tijd echt  ‘the most wonderfull time of the year’!

 

Parochiebestuur en pastoresteam van de Plechelmusparochie wensen u allen een Zalig Kerstfeest!

 

 

Geplaatst op 2018-12-25 in de categorie: Parochie
Koor Saasveld zingt Bruckner op Kerstavond
Koor Saasveld zingt Bruckner op Kerstavond

Op  maandag 24 december zal om  21.00uur  ’s avonds de Kerstavondmis worden gezongen door het dames- en herenkoor Saasveld en het herenkoor van Deurningen, in de St. Plechelmuskerk te Saasveld. Het koor is ruim

een half jaar bezig geweest met het instuderen van deze prachtige   4- stemmige  Messe brève  in C.

Deze mis heeft vele mooie harmonieën van  J.S. Bach verwerkt.

Het  prachtige ‘Benedictus’ heeft een bas solo en zal worden gezongen door een lid van het herenkoor.

Er zal om 20.45 uur worden begonnen met het zingen van vele bekende kerstgezangen,  die iedereen kan meezingen. De wisselende gezangen zijn gregoriaans. Verder worden er vele meerstemmige liederen gezongen zoals , Christmas Lullaby,  “Hark, the angels zing” en natuurlijk het Transeamus.

Pastor Zeinstra zal voorgaan in deze  plechtige Eucharistieviering.

Wij hopen om u allen te mogen verwelkomen  tijdens deze viering.

 

Op dinsdag 25 december om 9.30 uur , 1ekerstdag,  zal het dames- en herenkoor Saasveld en het herenkoor van Deurningen zingen tijdens de Eucharistieviering in Deurningen. Pater Koning  zal voorgaan in deze plechtige Eucharistieviering. Tijdens deze viering zal de Messe brève in C van Charles Gounod worden gezongen. Naast de mis zullen enkele gregoriaanse gezangen en kerstliederen met samenzang worden gezongen. Voorafgaand aan de viering is er samenzang met bekende kerstliederen, waarbij u wordt uitgenodigd mee te zingen.

Dames- en herenkoor Saasveld en het herenkoor van Deurningen wenst u allen gezegende kerstdagen toe.

Geplaatst op 2018-12-23 in de categorie: Plechelmus (Saasveld)