U bent hier: Parochie > Archief
Themaconcert Moeder Aarde

Zondagmiddag 18 november 2018 geeft het koor Da Capo om 14.30 uur in de Plechelmuskerk te Saasveld een concert met als thema ‘Moeder aarde’. De aarde: de grond van ons bestaan; wij

leven erop en maken er deel van uit. Vol verwondering en verbazing genieten wij van de natuur en maken gebruik van de aarde. Maar ook misbruik en uitbuiting met grote gevolgen: Vernietiging, natuurrampen, honger, uitsterven… De aarde heeft geen mensen nodig, maar mensen hebben de aarde nodig!!

Rondom dit thema heeft Da Capo een mooie keuze uit haar liedrepertoire gemaakt en hierbij een passende beeldpresentatie gecreëerd. Het wordt een sfeervol concert, waarbij de muziek en de beelden elkaar versterken.

Dirigente: Resy Weernink;

Piano: Josephine Havinga;
Drum: Anne Boswinkel.

Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van koffie/thee of een drankje elkaar te ontmoeten.

De entree is gratis, maar een vrije gift is van harte welkom!

Wij hopen velen van u te ontmoeten.

Da Capo

Flyer thema-concert DA CAPO_18 november 2018

Geplaatst op 2018-11-13 in de categorie: Plechelmus (Saasveld)
Sint Maartenviering en -optocht Oldenzaal

A.s. zaterdag 10 november om 19.00 uur is er in de Plechelmbasiliek een bijzondere oecumenische viering voor jong en oud. De oecumenische werkgroep Aangepaste Vieringen en de werkgroep Gezinsvieringen Oldenzaal

organiseren dan voor mensen met en zonder beperking een Sint Maartenviering en daarna een Sint Maartenoptocht naar de Mariahof, waar nog een gezellig samenzijn.

Iedereen is van harte welkom! Sint Maarten 10 november

Geplaatst op 2018-11-05 in de categorie: Plechelmus (Oldenzaal)
Bakkie Troost

Morgen, op Allerzielen, vrijdag 2 november, gaan de pastores Constance Janssen en Maroesjksa Sleegers op de kerkhoven van Deurningen, Rossum, Saasveld en Weerselo een Bakkie troost schenken voor de mensen die

daar die dag zijn om het graf van hun geliefde te bezoeken en te verzrogen. Deze tijd is voor velen een moeilijke tijd en een gesprek of wat troost is altijd welkom. De pastores zijn van 9.30 - 11.00 uur in Deurningen en Rossum en van 11.30 - 13.00 uur in Saasveld en Weerselo.

Geplaatst op 2018-11-01 in de categorie: Parochie
Informatieavond ivm voornemen H. Drieëenheidkerk aan eredienst te onttrekken

Aan de parochianen van de H. Plechelmusparochie,

zoals bekend is er reeds lange tijd sprake van een proces, waarbij steeds meer mensen zich niet meer verbonden voelen met een kerk. Dat

betekent, dat er steeds minder mensen naar de kerk komen en dit heeft grote gevolgen voor de instandhouding van kerkgebouwen. De kosten van achterstallig onderhoud, jaarlijkse instandhouding en energie kunnen niet meer betaald worden uit de opbrengsten van de kerkbijdragen, collecten, giften en andere baten.

Dit proces voltrekt zich ook binnen de H. Plechelmusparochie. In de periode vanaf het jaar 2001 is het aantal kerkgangers in de parochie meer dan gehalveerd. Binnen de parochie is er een overcapaciteit aan gebouwen ontstaan. Het bestuur heeft deze ontwikkeling voorzien en in de ‘Visie 2024’ is reeds een teruggang in het aantal kerkgebouwen gemeld. Met name in de stad Oldenzaal, waar kerkgebouwen op een relatief korte afstand van elkaar staan, zullen enkele kerken met bijgebouwen moeten worden afgestoten.

In de H. Drieëenheidkerk worden inmiddels geen erediensten meer gehouden. De kerk is eigenlijk niet meer als zodanig in gebruik. Het bestuur heeft daarom een proces gestart, waarbij de kerk aan de eredienst wordt onttrokken.

Het Aartsbisdom is van dit voornemen in kennis gesteld en inmiddels is er een gesprek geweest tussen de vicaris, de econoom van het Aartsbisdom en ons bestuur.

Onderdeel van het onttrekkingsproces vormen een informatieavond en op een later moment een hoorzitting. Tijdens de informatieavond worden de aanwezigen geïnformeerd over de stand van zaken in het proces. Uiteraard is er die avond ook ruimte om vragen te stellen.

Deze informatieavond wordt gehouden op:

donderdag 15 november a.s.

van 20.00 uur – 21.30 uur

in de H. Antoniuskerk, Spoorstraat 4a in Oldenzaal.

Het bestuur nodigt u hierbij van harte uit om bij die informatieavond aanwezig te zijn.

Met vriendelijke groet,

Bestuur H. Plechelmusparochie

2018-10-29 Uitnodiging informatieavond proces onttrekking eredienst H.Drieëenheidkerk

Geplaatst op 2018-10-30 in de categorie: Parochie