U bent hier: Parochie > Archief (Plechelmus)
Oecumenische vieringen in Hofkerk en Plechelmusbasiliek

Het afgelopen jaar was er iedere vierde zaterdag van de maand een themaviering In een ander Licht in de basiliek. Steeds stond een lied van Stef Bos centraal. Met ingang

van januari dit jaar worden er onder deze zelfde noemer oecumensiche gebedsviering georganiseerd, door onze Plechelmusparochie en de Hofkerk. De ene maand in de Hofkerk, de andere maand in de Plechelmusbasiliek. Op zaterdag 26 januari is de eerste viering in de Hofkerk...

In een ander licht: viering voor zinzoekers

Stel, je gelooft niet meer in een God en hoort niet bij een kerk. En toch voel je de behoefte om te ‘vieren’, stil te zijn, na te denken over het leven of een goed gesprek te voeren. Op zaterdag 26 januari, ’s avonds van 19.00 uur tot 19.45 uur (drie kwartier dus) doet de Hofkerk de deuren open voor die zinzoekers. Iedereen is van harte welkom maar de viering is vooral bedoeld voor een ieder die zich niet meer thuis voelt in een reguliere kerk. Misschien uit teleurstelling of omdat je juist meer ruimte en uitdaging nodig hebt in je spirituele leven. Wees welkom. De viering duurt drie kwartier en is voorbereid door een groep die geen vaste banden heeft met kerk of geloof. Het is een korte viering met bijzondere teksten en liederen en veel stilte voor bezinning. Voor wie wil is er na afloop ruimte voor een persoonlijk gesprek. Deuren gaan open om 18.45 (pianomuziek live), welkom.

In een ander licht (1)

Geplaatst op 2019-01-16 in de categorie: Geloofsgemeenschappen Oldenzaal (Oldenzaal)
70 jaar Ziekentriduum

Op 2 en 3 oktober j.l. werd voor de 70e keer het Ziekentriduum gehouden in Oldenzaal. Was het oorspronkelijk drie dagen samen komen voor zieken en bedlegerige mensen in de

Antoniuskerk, in de loop van de jaren werden het twee dagen en verplaatste het Triduum zich naar Zaal Kothman en dit jaar naar het Landhuis. Om dit jubileum te onderstrepen was onze aarstbisschop kardinaal Eijk uitgenodigd om de eerste dag voor te gaan in de viering van de eucharistie en om alle aanwezigen toe te spreken. Hij heeft zelf als arts maar ook als persoon veel ervaring met ziek-zijn en ouder worden en daar heeft hij een heel eerlijk en persoonlijk verhaal voer gehouden dat velen geraakt heeft. Tijdens dit 70e Triduum werd het bestuur van het Triduum geëerd met de Willibrordpalquette. De versierelen werden opgespeld door de kardinaal. De dames Diny Busscher en Gerda Meijer en de heren Dick Bosma en Albert olde Weghuis waren zeer verrast met deze bisdommelijke onderscheiding. Helaas zien zij zich, veelal om persoonlijke redenen genoodzaakt hun bestuurstaak neer te leggen. Het Triduum in deze vorm zal verdwijnen. Maar de aandacht voor onze oudere en zieke medemens gaat niet voorbij. Vanuit het pastoresteam zal gekomen worden met een nieuw initiatief. We hopen ook daar velen te mogen ontmoeten, te troosten en te inspireren.

Alber, Dick, Diny en Gerda en natuurlijk ook emeritus-pastor J. Huisman, heel hartelijk dank voor jullie jarenlange inzet voor het Ziekentriduum Oldenzaal. Het ga jullie goed!

IMG_1738

Geplaatst op 2018-11-19 in de categorie: Geloofsgemeenschappen Oldenzaal (Oldenzaal)
Onthulling plaquette trap

Op zondag 4 november 2018 werd in het bijzijn van haar nichten, een plaquette onthuld waarop aangegeven staat dat mw. Corry Scholten na haar overlijden in 2014 een legaat heeft

geschonken aan de Plechelmusparochie. Dit legaat is aangewend voor de financiering van de trap in de toren. Als blijvend eerbetoon aan mw. Scholten is deze plaquette geplaatst. Door haar donatie is het plaatsen van de noodzakelijke tweede trapopgang naar het koor financieel mogelijk geworden.

Na de Heilige Mis die ochtend werd door nichten van haar onthuld. Hierna hebben Pastor Reerink, een afvaardiging van bestuur (waaronder oud-vice-voorzitter Andre Warnaar, die steeds contact heeft gehouden met de familie) en de locatieraad van de geloofsgemeenschap Antonius / Plechelmus met de aanwezige familieleden van mw. Corry Scholten een kopje koffie gedronken. De bijgevoegde foto’s zijn tijdens deze gebeurtenis gemaakt.

SAM_4110

SAM_4116

SAM_4118

Geplaatst op 2018-11-19 in de categorie: Plechelmus (Oldenzaal)
Sint Maartenviering en -optocht Oldenzaal

A.s. zaterdag 10 november om 19.00 uur is er in de Plechelmbasiliek een bijzondere oecumenische viering voor jong en oud. De oecumenische werkgroep Aangepaste Vieringen en de werkgroep Gezinsvieringen Oldenzaal

organiseren dan voor mensen met en zonder beperking een Sint Maartenviering en daarna een Sint Maartenoptocht naar de Mariahof, waar nog een gezellig samenzijn.

Iedereen is van harte welkom! Sint Maarten 10 november

Geplaatst op 2018-11-05 in de categorie: Plechelmus (Oldenzaal)