U bent hier: Parochie > Archief (Maria)
Oecumenische vieringen in Hofkerk en Plechelmusbasiliek

Het afgelopen jaar was er iedere vierde zaterdag van de maand een themaviering In een ander Licht in de basiliek. Steeds stond een lied van Stef Bos centraal. Met ingang

van januari dit jaar worden er onder deze zelfde noemer oecumensiche gebedsviering georganiseerd, door onze Plechelmusparochie en de Hofkerk. De ene maand in de Hofkerk, de andere maand in de Plechelmusbasiliek. Op zaterdag 26 januari is de eerste viering in de Hofkerk...

In een ander licht: viering voor zinzoekers

Stel, je gelooft niet meer in een God en hoort niet bij een kerk. En toch voel je de behoefte om te ‘vieren’, stil te zijn, na te denken over het leven of een goed gesprek te voeren. Op zaterdag 26 januari, ’s avonds van 19.00 uur tot 19.45 uur (drie kwartier dus) doet de Hofkerk de deuren open voor die zinzoekers. Iedereen is van harte welkom maar de viering is vooral bedoeld voor een ieder die zich niet meer thuis voelt in een reguliere kerk. Misschien uit teleurstelling of omdat je juist meer ruimte en uitdaging nodig hebt in je spirituele leven. Wees welkom. De viering duurt drie kwartier en is voorbereid door een groep die geen vaste banden heeft met kerk of geloof. Het is een korte viering met bijzondere teksten en liederen en veel stilte voor bezinning. Voor wie wil is er na afloop ruimte voor een persoonlijk gesprek. Deuren gaan open om 18.45 (pianomuziek live), welkom.

In een ander licht (1)

Geplaatst op 2019-01-16 in de categorie: Geloofsgemeenschappen Oldenzaal (Oldenzaal)
70 jaar Ziekentriduum

Op 2 en 3 oktober j.l. werd voor de 70e keer het Ziekentriduum gehouden in Oldenzaal. Was het oorspronkelijk drie dagen samen komen voor zieken en bedlegerige mensen in de

Antoniuskerk, in de loop van de jaren werden het twee dagen en verplaatste het Triduum zich naar Zaal Kothman en dit jaar naar het Landhuis. Om dit jubileum te onderstrepen was onze aarstbisschop kardinaal Eijk uitgenodigd om de eerste dag voor te gaan in de viering van de eucharistie en om alle aanwezigen toe te spreken. Hij heeft zelf als arts maar ook als persoon veel ervaring met ziek-zijn en ouder worden en daar heeft hij een heel eerlijk en persoonlijk verhaal voer gehouden dat velen geraakt heeft. Tijdens dit 70e Triduum werd het bestuur van het Triduum geëerd met de Willibrordpalquette. De versierelen werden opgespeld door de kardinaal. De dames Diny Busscher en Gerda Meijer en de heren Dick Bosma en Albert olde Weghuis waren zeer verrast met deze bisdommelijke onderscheiding. Helaas zien zij zich, veelal om persoonlijke redenen genoodzaakt hun bestuurstaak neer te leggen. Het Triduum in deze vorm zal verdwijnen. Maar de aandacht voor onze oudere en zieke medemens gaat niet voorbij. Vanuit het pastoresteam zal gekomen worden met een nieuw initiatief. We hopen ook daar velen te mogen ontmoeten, te troosten en te inspireren.

Alber, Dick, Diny en Gerda en natuurlijk ook emeritus-pastor J. Huisman, heel hartelijk dank voor jullie jarenlange inzet voor het Ziekentriduum Oldenzaal. Het ga jullie goed!

IMG_1738

Geplaatst op 2018-11-19 in de categorie: Geloofsgemeenschappen Oldenzaal (Oldenzaal)
Communievoorbereiding Oldenzaal

Op 27 november a.s. vindt de infromatie-avond plaats voor ouders van kinderen in groep 4 (of hoger) die hun kind willen voorbereiden op de viering van de Eerste Heilige Communie.

Deze avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in het Pastoraal Steunpunt Emmaus, op de Thij, Johanna van Burenstraat 224. U bent van harte welkom! We leggen die avond uit wat de Eerste Communie nu eigenlijk is, hoe de voorbereiding precies in zijn werk gaat en waar wij uw hulp bij nodig hebben.

Ouders van kinderen op de katholieke scholen in Oldenzaal hebben als het goed is via school een aanmeldformulier ontvangen. Voor ouders die geen formulier hebben ontvangen, of wiens kinderen op een niet-katholieke school zitten is hier het inschrijfformulier toegevoegd! Wij hopen weer een grote groep ouders te mogen ontmoeten op 27 november. Want alleen met elkaar kunnen we de eerste Communie tot een feest maken! Aanmeldingsformulier Communie 2019.old

Geplaatst op 2018-11-05 in de categorie: Geloofsgemeenschappen Oldenzaal (Oldenzaal)
Themaviering Dementie Mariakerk

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft 21 september uitgeroepen tot Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt wereldwijd extra aandacht besteed aan dementie. In Nederland lijden ruim 250.000 mensen aan een vorm

van dementie. Dat aantal zal de komende decennia verdubbelen als gevolg van de toenemende vergrijzing in onze maatschappij. Dementie wordt volksziekte nummer 1, ook in Oldenzaal.

Drie jaar geleden waren er 560 Oldenzalers met dementie, in 2025 zullen dat er 710 zijn. Een werkgroep bestaande uit leden van aantal zorgorganisaties wil zich sterk maken voor een dementievriendelijk Oldenzaal. Voor de Mariageloofsgemeenschap stond dit thema al langere tijd op de rol. Samen met vrijwilligers van de Mariakerk verzorgt het themakoor “Viventi”, met combo, uit Tilligte op zaterdag 6 oktober om 19.00 uur een speciale viering met pakkende teksten en liederen met als thema: “Dementie; dat ik het niet kan zeggen wil niet zeggen dat ik het niet voel". Koor en combo staan onder leiding van dirigente Jolanda Smellink.

U bent van harte uitgenodigd voor deze viering. Na afloop is er gelegenheid om nog wat na te praten onder het genot van een kop koffie of thee in het parochiecentrum.

J2xx6sX9_Di3jw2qWVyB7dAQWJI

Geplaatst op 2018-09-20 in de categorie: Maria (Oldenzaal)