U bent hier: Parochie > Archief (Drieeenheid)
Oecumenische vieringen in Hofkerk en Plechelmusbasiliek

Het afgelopen jaar was er iedere vierde zaterdag van de maand een themaviering In een ander Licht in de basiliek. Steeds stond een lied van Stef Bos centraal. Met ingang

van januari dit jaar worden er onder deze zelfde noemer oecumensiche gebedsviering georganiseerd, door onze Plechelmusparochie en de Hofkerk. De ene maand in de Hofkerk, de andere maand in de Plechelmusbasiliek. Op zaterdag 26 januari is de eerste viering in de Hofkerk...

In een ander licht: viering voor zinzoekers

Stel, je gelooft niet meer in een God en hoort niet bij een kerk. En toch voel je de behoefte om te ‘vieren’, stil te zijn, na te denken over het leven of een goed gesprek te voeren. Op zaterdag 26 januari, ’s avonds van 19.00 uur tot 19.45 uur (drie kwartier dus) doet de Hofkerk de deuren open voor die zinzoekers. Iedereen is van harte welkom maar de viering is vooral bedoeld voor een ieder die zich niet meer thuis voelt in een reguliere kerk. Misschien uit teleurstelling of omdat je juist meer ruimte en uitdaging nodig hebt in je spirituele leven. Wees welkom. De viering duurt drie kwartier en is voorbereid door een groep die geen vaste banden heeft met kerk of geloof. Het is een korte viering met bijzondere teksten en liederen en veel stilte voor bezinning. Voor wie wil is er na afloop ruimte voor een persoonlijk gesprek. Deuren gaan open om 18.45 (pianomuziek live), welkom.

In een ander licht (1)

Geplaatst op 2019-01-16 in de categorie: Geloofsgemeenschappen Oldenzaal (Oldenzaal)
Verslag informatie-avond onttrekking eredienst Drieëenheidkerk

Op donderdag 15 november j.l. werd een informatie-avond gehouden over het proces van onttrekking aan de eredienst dat in gang gezet is voor de Drieëenheidkerk in Oldenzaal. Hierbij treft u

Geplaatst op 2018-12-12 in de categorie: Drieeenheid (Oldenzaal)
70 jaar Ziekentriduum

Op 2 en 3 oktober j.l. werd voor de 70e keer het Ziekentriduum gehouden in Oldenzaal. Was het oorspronkelijk drie dagen samen komen voor zieken en bedlegerige mensen in de

Antoniuskerk, in de loop van de jaren werden het twee dagen en verplaatste het Triduum zich naar Zaal Kothman en dit jaar naar het Landhuis. Om dit jubileum te onderstrepen was onze aarstbisschop kardinaal Eijk uitgenodigd om de eerste dag voor te gaan in de viering van de eucharistie en om alle aanwezigen toe te spreken. Hij heeft zelf als arts maar ook als persoon veel ervaring met ziek-zijn en ouder worden en daar heeft hij een heel eerlijk en persoonlijk verhaal voer gehouden dat velen geraakt heeft. Tijdens dit 70e Triduum werd het bestuur van het Triduum geëerd met de Willibrordpalquette. De versierelen werden opgespeld door de kardinaal. De dames Diny Busscher en Gerda Meijer en de heren Dick Bosma en Albert olde Weghuis waren zeer verrast met deze bisdommelijke onderscheiding. Helaas zien zij zich, veelal om persoonlijke redenen genoodzaakt hun bestuurstaak neer te leggen. Het Triduum in deze vorm zal verdwijnen. Maar de aandacht voor onze oudere en zieke medemens gaat niet voorbij. Vanuit het pastoresteam zal gekomen worden met een nieuw initiatief. We hopen ook daar velen te mogen ontmoeten, te troosten en te inspireren.

Alber, Dick, Diny en Gerda en natuurlijk ook emeritus-pastor J. Huisman, heel hartelijk dank voor jullie jarenlange inzet voor het Ziekentriduum Oldenzaal. Het ga jullie goed!

IMG_1738

Geplaatst op 2018-11-19 in de categorie: Geloofsgemeenschappen Oldenzaal (Oldenzaal)
Procedure Onttrekking aan de eredienst Drieëenheidkerk

Op woensdag 15 november j.l. werd een informatie-avond gehouden omtrent het voornemen van het parochiebestuur van de Plechelmusparochie om de kerk van de Heilige Drieëenheid te Oldenzaal aan de eredienst

te onttrekken. Hieronder treft u de presentie van die avond aan, waarin de gehele procedure staat uitgelegd. Presentatie informatieavond vs 1.4 15-11-2018

Enige aanvullende informatie kunt u hieronder lezen. Het gaat dan met name over de termijn waarbinnen de onderbouwing van bezwaren binnen moeten zijn en het (mail-)adres dat u hiervoor moet gebruiken.

Aanvullende afspraak naar aanleiding van informatiebijeenkomst 15-11-2018:

Bezwaar

- Schriftelijk aantekenen van bezwaar is mogelijk tot en met vrijdag 30 november 2018.

- Het aandragen van aanvullende informatie op het vóór 30 november 2018 ingediende bezwaar, kan tot en met vrijdag 28 december 2018.

Hoorzitting

- Een hoorzitting zal worden ingepland met bezwaarmaker(s), indien het verzoek gehoord te worden, bij het parochiebestuur schriftelijk kenbaar is gemaakt bij het aantekenen van bezwaar tot en met 30 november 2018.

Postadres toezenden bezwaarschrift

Parochiebestuur H. Plechelmusparochie

Spoorstraat 4a, 7572 CZ Oldenzaal

Mailadres toezenden bezwaarschrift