U bent hier: Parochie > Archief (Remigius)
Meditatieve wandeling rond
Meditatieve wandeling rond 't Stift

Op woensdagavond 4 juli is er vanaf 18.00 uur een meditatieve wandeling met film tot slot in en rond 't Stift in Weerselo. Het htema is: Pelgrimeren - Op weg

naar jezelf. Deze wandel- en filmavond is een activiteit van de oecumenische werkgroep Meditatieve wandleingen Noord - Oost Twente. Vai de link hieronder vindt u meer informatie.

180704_Persbericht Meditatieve wandeling rond het Stift met film

Geplaatst op 2018-06-21 in de categorie: Remigius (Weerselo)
Buitengewone Mysterie-viering te Weerselo

Op zondag 29 oktober om 9.30 uur wordt er een buitengewone mysterie-viering van de H. Mis in de Remigiuskerk te Weerselo gehouden. Dit in verband met de jaarlijkse

Hervormingsdag op 31 oktober Het is een mysterieviering van de eucharistie in de Nederlandse volkstaal. Dit gebeurt een jaar na de Missa-in-Mysterium van Herman Finkers die geheel in het latijn gebeurde: hetzelfde Geheim van brood en wijn in twee verschillende talen. Tevens vieren wij 500 jaar Luther en 50 jaar Volkstaal in de liturgie. Tenslotte gedenken wij dat 75 jaar geleden Titus Brandsma als martelaar stierf in het concentratiekamp Dachau. Hij legde de volle nadruk op de mystieke ervaring in ons geloven.

We leven in een bijzonder jaar van drie herdenkingen die alles met elkaar re maken hebben, nl. een verlangen naar verinnerlijking van de godsdienst. Vernieuwing en hervorming door terug te gaan naar de bron van onze godsdienstigheid. Dat stond niet alleen centraal bij Luther, maar ook bij Oosterhuis en ook bij Titus Brandsma. U bent bij deze van harte uitgenodigd met ons mee te vieren.

W.Boerkamp O.Carm.pr.

Geplaatst op 2017-10-26 in de categorie: Remigius (Weerselo)
Staande naast Maria op weg naar Pasen

Op zondag 30 maart a.s. om 19.00 uur is er in de Remigiuskerk in Weerselo een meditatieve viering rond het Stabat Mater. Hart van de viering is een vertaling van Willem

Wilmink van dit indrukwekkende gezang. Het dames- en herenkoor van Weerselo zal met en voor ons zingen. Het is een mooie gelegenheid om op u op een bijzondere manier voor te bereiden op de Goede Week en Pasen. U bent van harte welkom!

Geplaatst op 2017-03-20 in de categorie: Remigius (Weerselo)
Top 2000-viering

Op woensdag 28 december om 19.00 uur wordt voor de derde maal in de Remigiuskerk in Weerselo een Top 2000-viering gehouden. Parochianen vertellen over wat zij het afgelopen jaar hebben

meegemaakt en koppelen daar een lied uit de Top 2000 aan. Zo ontstaat een gevarieerd en bijzonder jaaroverzicht. De nummers uit de Top 2000 worden geprojecteerd, zodat we ze kunnen zie en horen. Ook is er gelegenheid om een kaarsje te ontsteken. Na afloop drinekn we samen nog koffie, thee of limonade, met een heerlijke versgebakken oliebol! U bent van harte welkom!

Geplaatst op 2016-12-28 in de categorie: Remigius (Weerselo)