U bent hier: Parochie > Archief (Plechelmus)
Fakkeloptocht Rossum

Zaterdag 27 oktober 2018 om 18.30 uur is er weer een kinderviering namens de Kinderkerk in de kapel. De viering heeft als thema “Barmhartigheid”. Pastor Constance Janssen zal voor gaan in deze viering.

Het zou fijn zijn als jullie allemaal iets mee willen nemen voor de Voedselbank. Tijdens de viering wordt alles verzameld en zorgen wij ervoor dat het pakket bij de Voedselbank komt.

Na de viering lopen we met z’n allen met een lampion naar het Mariakapelletje aan de Bentertsteeg. De weg ernaar toe zal weer mooi in het licht gezet worden. Bij het Mariakapelletje leest pastor Constance Janssen een gebed voor en gaan we nog een paar liedjes zingen.

Er zijn lampions in de kerk. Maar… het is natuurlijk extra leuk om met je eigen lampion mee te lopen in de fakkeltocht! Als jij je eigen lampion meeneemt, dan zorgen wij dat er een kaarsje in komt!
Als afsluiting is er voor iedereen nog iets lekkers!

We vinden het fijn dat jullie erbij zijn. Neem je ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes mee.
Het belooft weer een mooie viering te worden!

Tot dan!

Werkgroep Kinderkerk Rossum

Geplaatst op 2018-10-25 in de categorie: Plechelmus (Rossum)
Oogstdankdag in Rossum

Op zondag 23 september vieren we oogstdankdag in onze kerk. Er is om 9.30 uur een Wo-Co viering met vrijwilligers en zang verzorgd door het koor Tu-Imbe. Na de viering is er buiten voor de kerk koffie/thee met krentenwegge. Voor de kinderen is er frisdrank. Tevens zal de Vredesvlag worden gestreken.

Het thema van dit jaar is Granen en Brood. In de kerk is van alles te zien met betrekking op granen en brood. Denk hierbij aan verschillende soorten granen, broden, aanverwante voorwerpen die gebruikt worden bij het zaaien, maaien of oogsten. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. De kerk is de gehele dag geopend.

U bent allen van harte welkom.

Geplaatst op 2018-09-17 in de categorie: Plechelmus (Rossum)
Afsluiting Mariamaand in Rossum

Tijdens de Woord- en Communiedienst op woensdagavond 30 mei ronden wij de extra aandacht die we tijdens de vieringen in de

meimaand hebben gehad voor Maria af. Deze viering op 30 mei staat in

het teken van de Mariaverering en er wordt aandacht besteed om de Mariaverering door het jaar heen voort te zetten.

Vanuit onze parochie en ook regionaal worden er vele mogelijkheden geboden om naar Kevelaer, Banneux of Lourdes e.a. bezinningsplekken te gaan. Een goede gewoonte. Voor een deel is het ook de gezelligheid om samen op pad te gaan. Maar ieder die weleens een pelgrimstocht heeft meegemaakt weet, dat elke pelgrimstocht ook een diepere betekenis heeft, die men met elkaar kan delen. Ook is er steeds meer aandacht voor Maria die tot uiting komt in de vele Mariakapellen die in deze omgeving in het verre en recente verleden gebouwd zijn. Iedere buurtschap, groep of individuele initiatiefnemer deed moeite om er iets moois van te maken, en dat alles ter ere van Maria en om een plek te creëren waar mensen in rust en stilte zich even kunnen bezinnen op dat wat hen bezig houdt.

Na afloop van de afsluiting bij de Mariagrot is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee, ervaringen en informatie over Kevelaer, Banneux en Lourdes uit te wisselen. Iedereen is van harte welkom!

Geplaatst op 2018-05-22 in de categorie: Plechelmus (Rossum)
Fakkeloptocht voor de Vrede

Op zaterdag 28 oktober om 18.30 uur begint in de kerk van Rossum de jaarlijkse Fakkeloptocht voor Vrede! Ieder jaar opnieuw wordt aan het eind van de oktobermaand een korte

viering gehouden voor de Vrede en wordt daarna een fakkeloptocht gelopen naar de Mariakapel aan de Bentertsteeg, als statement tegen oorlog en geweld. U bent van harte uitgenodigd om dit jaar mee te komen lopen, met uw kinderen of kleinkinderen. Iedere fakkel draagt een steentje bij aan de vrede!

FAKKELPOSTER2017

Geplaatst op 2017-10-19 in de categorie: Plechelmus (Rossum)