U bent hier: Parochie > Archief (Plechelmus)
Oogstdankdag in Rossum

Op zondag 23 september vieren we oogstdankdag in onze kerk. Er is om 9.30 uur een Wo-Co viering met vrijwilligers en zang verzorgd door het koor Tu-Imbe. Na de viering is er buiten voor de kerk koffie/thee met krentenwegge. Voor de kinderen is er frisdrank. Tevens zal de Vredesvlag worden gestreken.

Het thema van dit jaar is Granen en Brood. In de kerk is van alles te zien met betrekking op granen en brood. Denk hierbij aan verschillende soorten granen, broden, aanverwante voorwerpen die gebruikt worden bij het zaaien, maaien of oogsten. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. De kerk is de gehele dag geopend.

U bent allen van harte welkom.

Geplaatst op 2018-09-17 in de categorie: Plechelmus (Rossum)
Afsluiting Mariamaand in Rossum

Tijdens de Woord- en Communiedienst op woensdagavond 30 mei ronden wij de extra aandacht die we tijdens de vieringen in de

meimaand hebben gehad voor Maria af. Deze viering op 30 mei staat in

het teken van de Mariaverering en er wordt aandacht besteed om de Mariaverering door het jaar heen voort te zetten.

Vanuit onze parochie en ook regionaal worden er vele mogelijkheden geboden om naar Kevelaer, Banneux of Lourdes e.a. bezinningsplekken te gaan. Een goede gewoonte. Voor een deel is het ook de gezelligheid om samen op pad te gaan. Maar ieder die weleens een pelgrimstocht heeft meegemaakt weet, dat elke pelgrimstocht ook een diepere betekenis heeft, die men met elkaar kan delen. Ook is er steeds meer aandacht voor Maria die tot uiting komt in de vele Mariakapellen die in deze omgeving in het verre en recente verleden gebouwd zijn. Iedere buurtschap, groep of individuele initiatiefnemer deed moeite om er iets moois van te maken, en dat alles ter ere van Maria en om een plek te creëren waar mensen in rust en stilte zich even kunnen bezinnen op dat wat hen bezig houdt.

Na afloop van de afsluiting bij de Mariagrot is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee, ervaringen en informatie over Kevelaer, Banneux en Lourdes uit te wisselen. Iedereen is van harte welkom!

Geplaatst op 2018-05-22 in de categorie: Plechelmus (Rossum)
Fakkeloptocht voor de Vrede

Op zaterdag 28 oktober om 18.30 uur begint in de kerk van Rossum de jaarlijkse Fakkeloptocht voor Vrede! Ieder jaar opnieuw wordt aan het eind van de oktobermaand een korte

viering gehouden voor de Vrede en wordt daarna een fakkeloptocht gelopen naar de Mariakapel aan de Bentertsteeg, als statement tegen oorlog en geweld. U bent van harte uitgenodigd om dit jaar mee te komen lopen, met uw kinderen of kleinkinderen. Iedere fakkel draagt een steentje bij aan de vrede!

FAKKELPOSTER2017

Geplaatst op 2017-10-19 in de categorie: Plechelmus (Rossum)
Oogstdankdag

In het weekend van 23 en 24 september vieren we in Rossum het Oogstdankdagfeest. Het thema van dit jaar is: Groente en Fruit. In de kerk zal veel fruit en

groente te zien zijn, in combinatie met oude gebruiksvoorwerpen. Op zondagmorgen 24 september is er een viering om half tien. Voorganger is pastor Zeinstra en het parochieel dames- en herenkoor verzorgt de zang. Na afloop is er buiten voor de kerk koffie met krentewegge. We hopen dat vele mensen naar de viering komen en natuurlijk een kijkje komen nemen in de kerk. De kerk is de gehele dag geopend.

Geplaatst op 2017-09-04 in de categorie: Plechelmus (Rossum)