U bent hier: Parochie > Archief (Plechelmus)
Willibrord-plaquette voor An Griep en Ans Benneker

Afgelopen zondag, 2 december 2018, ontvingen An Griep en Ans Benneker uit handen van pastor Zeinstra de bisschoppelijke Willibrordonderscheiding tijdens de eucharistieviering van 9.30 uur. An Griep en Ans Benneker hebben

zich ruim 35 jaar als vrijwilliger ingezet voor de Rossumse geloofsgemeenschap. Beiden werden zij begin jaren '80 lid van de toenmalige Parochieraad.

An Griep heeft zich jaren ingezet voor het Diensthuis (KeSa, Caritas en M.O.V.). Daarnaast volgde zij de Pastorale Kader Training. An is ruim acht jaar actief geweest in de Pastoraatsgroep. Tevens is An 15 jaar lid geweest van Tu Imbe waarvan 10 jaar bestuursvoorzitter. Ook bezoekt An de parochianen die in verzorgingstehuizen wonen in de omgeving van Rossum.

Ans Benneker heeft zich vele jaren ingezet voor het Vierhuis van onze geloofsgemeenschap. Vanaf de start in 1992 ging Ans voor in

avondwakes en later ook in uitvaartvieringen. Ans is als lid van de Groep van 70 jaarlijks betrokken bij de Aktie Kerkbalans. Ook is ze actief betrokken bij de fakkeloptocht naar de Mariakapel aan de Bentertsteeg en bij de organisatie van de jaarlijkse openluchtviering in Saasveld. Wij feliciteren beide dames van harte met deze bijzonder onderscheiding.

Na afloop was koffie met iets lekkers in het Kulturhus waar tevens An en Ans door vele parochianen werden gefeliciteerd.

An en Ans 2018

Geplaatst op 2018-12-03 in de categorie: Plechelmus (Rossum)
Fakkeloptocht Rossum

Zaterdag 27 oktober 2018 om 18.30 uur is er weer een kinderviering namens de Kinderkerk in de kapel. De viering heeft als thema “Barmhartigheid”. Pastor Constance Janssen zal voor gaan in deze viering.

Het zou fijn zijn als jullie allemaal iets mee willen nemen voor de Voedselbank. Tijdens de viering wordt alles verzameld en zorgen wij ervoor dat het pakket bij de Voedselbank komt.

Na de viering lopen we met z’n allen met een lampion naar het Mariakapelletje aan de Bentertsteeg. De weg ernaar toe zal weer mooi in het licht gezet worden. Bij het Mariakapelletje leest pastor Constance Janssen een gebed voor en gaan we nog een paar liedjes zingen.

Er zijn lampions in de kerk. Maar… het is natuurlijk extra leuk om met je eigen lampion mee te lopen in de fakkeltocht! Als jij je eigen lampion meeneemt, dan zorgen wij dat er een kaarsje in komt!
Als afsluiting is er voor iedereen nog iets lekkers!

We vinden het fijn dat jullie erbij zijn. Neem je ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes mee.
Het belooft weer een mooie viering te worden!

Tot dan!

Werkgroep Kinderkerk Rossum

Geplaatst op 2018-10-25 in de categorie: Plechelmus (Rossum)
Oogstdankdag in Rossum

Op zondag 23 september vieren we oogstdankdag in onze kerk. Er is om 9.30 uur een Wo-Co viering met vrijwilligers en zang verzorgd door het koor Tu-Imbe. Na de viering is er buiten voor de kerk koffie/thee met krentenwegge. Voor de kinderen is er frisdrank. Tevens zal de Vredesvlag worden gestreken.

Het thema van dit jaar is Granen en Brood. In de kerk is van alles te zien met betrekking op granen en brood. Denk hierbij aan verschillende soorten granen, broden, aanverwante voorwerpen die gebruikt worden bij het zaaien, maaien of oogsten. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. De kerk is de gehele dag geopend.

U bent allen van harte welkom.

Geplaatst op 2018-09-17 in de categorie: Plechelmus (Rossum)
Afsluiting Mariamaand in Rossum

Tijdens de Woord- en Communiedienst op woensdagavond 30 mei ronden wij de extra aandacht die we tijdens de vieringen in de

meimaand hebben gehad voor Maria af. Deze viering op 30 mei staat in

het teken van de Mariaverering en er wordt aandacht besteed om de Mariaverering door het jaar heen voort te zetten.

Vanuit onze parochie en ook regionaal worden er vele mogelijkheden geboden om naar Kevelaer, Banneux of Lourdes e.a. bezinningsplekken te gaan. Een goede gewoonte. Voor een deel is het ook de gezelligheid om samen op pad te gaan. Maar ieder die weleens een pelgrimstocht heeft meegemaakt weet, dat elke pelgrimstocht ook een diepere betekenis heeft, die men met elkaar kan delen. Ook is er steeds meer aandacht voor Maria die tot uiting komt in de vele Mariakapellen die in deze omgeving in het verre en recente verleden gebouwd zijn. Iedere buurtschap, groep of individuele initiatiefnemer deed moeite om er iets moois van te maken, en dat alles ter ere van Maria en om een plek te creëren waar mensen in rust en stilte zich even kunnen bezinnen op dat wat hen bezig houdt.

Na afloop van de afsluiting bij de Mariagrot is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee, ervaringen en informatie over Kevelaer, Banneux en Lourdes uit te wisselen. Iedereen is van harte welkom!

Geplaatst op 2018-05-22 in de categorie: Plechelmus (Rossum)