U bent hier: Parochie > Archief (Plechelmus)
Archief
Cantate 25 jaar!
Cantate 25 jaar!

Dit weekeinde viert het koor Cantate uit Deurningen dat het 25 jaar bestaat! Op zaterdag 6 otkober is er een jubileumviering, waarbij ook alle oud-koorleden zijn uitgenodigd! U bent ook van harte welkom! Wij feliciteren het koor met dit jubielum. Dank voor jullie inzet!

safe_image.php

Geplaatst op 2018-10-04 in de categorie: Plechelmus (Deurningen)
Vormelingen Deurningen zetten zich in voor goed doel
Vormelingen Deurningen zetten zich in voor goed doel

Op zaterdag 17 maart hebben de vormelingen uit Deurningen hun H. Vormsel hebben gedaan. In dat kader hebben de kinderen zich ingezet voor een goed doel, te weten: geld inzamelen

voor de Ziekte van Pompe. De ziekte van Pompe is een zeldzame aandoening die veel verschillende gezondheidsproblemen kan veroorzaken, maar het meest voorkomend is spierzwakte. De ziekte van Pompe is ongeneeslijk, maar behandeling om de symptomen en de snelheid waarmee de ziekte verergert te beheersen is wel mogelijk.

 

Afgelopen december hebben alle kinderen uit groep 8 van de Deurningse basisschool 5 euro te leen gekregen met de opdracht om dit geld in te zetten voor activiteiten waarmee ze geld kunnen verdienen voor het goede doel. De essentie is om met de talenten die de kinderen hebben iets te betekenen voor een ander. Na afloop werd de 5 euro weer ingeleverd bij de geloofsgemeenschap en de winst ging naar het goede doel. De vormelingen hebben de handen flink uit de mouwen gestoken en het mooie bedrag van 214,58 euro verdiend. Het geld is inmiddels overgemaakt naar de stichting. Vormelingen, bedankt!

Geplaatst op 2018-03-28 in de categorie: Plechelmus (Deurningen)
40 jaar koorlidmaatschap Albert en Alfons Reuver Deurningen
40 jaar koorlidmaatschap Albert en Alfons Reuver Deurningen

Tijdens de Eucharistieviering van zaterdag 11 november 2017 zijn twee leden van het herenkoor van de geloofsgemeenschap H. Plechelmus uit Deurningen in het zonnetje gezet vanwege hun 40-jarig lidmaatschap van

dit koor. Het betrof de broers Albert en Alfons Reuver. Vanwege deze verdiensten ontvingen zij beide uit handen van pastoor Reerink, celebrant tijdens de Eucharistieviering, de eremedaille in goud van de Nederlandse Sint Gregoriusvereniging. Pastoor Reerink refereerde in zijn toelichting op de uitgereikte onderscheidingen op de grote verdienste en trouw van beide leden voor de geloofsgemeenschap en koor. De aanwezige parochianen zetten hun waardering bij met een hiep, hiep, hoera om beide te danken voor hun verdiensten. 

In informele kring werd bij de bijzondere mijlpaal met de jubilarissen, hun partners, familieleden, koorleden en parochianen na de viering stil gestaan. De jubilarissen werden namens het koor toegesproken door Ben Bruggink die nader stil stond bij hun verdiensten en hetgeen in deze 40 jaar is gebeurd. De ontwikkelingen waarmee beide te maken hebben gehad binnen samenleving, kerk en koor om deze 40 jaar werden op een passende wijze naar voren gebracht. De hoop werd hierbij verder uitgesproken dat beide het koor nog jaren mogen versterken alsmede ook in de samenwerking met het koor van de geloofsgemeenschap H. Plechelmus in Saasveld.

 

Foto Albert en pastoor Reerink

Albert Reuver

 

Foto Alfons en pastoor Reerink

Alfons Reuver

Geplaatst op 2017-11-22 in de categorie: Plechelmus (Deurningen)
Inspiratie-avond Onze Vader
Inspiratie-avond Onze Vader

We bidden het vaak gedachteloos en het klinkt ons zo bekend en vertrouwd in de oren: het Onze Vader, ook wel Het Gebed des Heren genoemd. Maar m.i.v. de Advent gaan we

in de kerken een gewijzigd Onze Vader bidden. De Nederlandse en Vlaamse bisschoppen hebben hiertoe besloten. Vanaf nu bidden katholieken in Nederland en Vlaanderen hetzelfde Onze Vader. Dit is voor het pastoresteam aanleiding geweest om een Inspiratie-avond te organiseren. De eerste is al geweest in het Pastoraal Steunpunt Emmaus. Het was een mooieen bijzondere avond.

We gaan nog zo'n Inspiratie-avond houden en wel op donderdag 24 november om 20.00 uur in het Parochiecentrum van Deurningen. Voor ieder die het Onze Vader wel eens bidt, is het een mooie gelegenehdi om er eens uitdrukkelijk bij stil te staan, er over na te denken wat dit gebed voor jou persoonlijk betekent. Ook voor mensen die actief zijn binnen de liturgie in onze kerken is deze avond de moeite waard!

Geplaatst op 2016-11-10 in de categorie: Plechelmus (Deurningen)