U bent hier: Parochie > Archief (Plechelmus)
Koor Saasveld zingt Bruckner op Kerstavond

Op  maandag 24 december zal om  21.00uur  ’s avonds de Kerstavondmis worden gezongen door het dames- en herenkoor Saasveld en het herenkoor van Deurningen, in de St. Plechelmuskerk te Saasveld. Het koor is ruim

een half jaar bezig geweest met het instuderen van deze prachtige   4- stemmige  Messe brève  in C.

Deze mis heeft vele mooie harmonieën van  J.S. Bach verwerkt.

Het  prachtige ‘Benedictus’ heeft een bas solo en zal worden gezongen door een lid van het herenkoor.

Er zal om 20.45 uur worden begonnen met het zingen van vele bekende kerstgezangen,  die iedereen kan meezingen. De wisselende gezangen zijn gregoriaans. Verder worden er vele meerstemmige liederen gezongen zoals , Christmas Lullaby,  “Hark, the angels zing” en natuurlijk het Transeamus.

Pastor Zeinstra zal voorgaan in deze  plechtige Eucharistieviering.

Wij hopen om u allen te mogen verwelkomen  tijdens deze viering.

Op dinsdag 25 december om 9.30 uur , 1ekerstdag,  zal het dames- en herenkoor Saasveld en het herenkoor van Deurningen zingen tijdens de Eucharistieviering in Deurningen. Pater Koning  zal voorgaan in deze plechtige Eucharistieviering. Tijdens deze viering zal de Messe brève in C van Charles Gounod worden gezongen. Naast de mis zullen enkele gregoriaanse gezangen en kerstliederen met samenzang worden gezongen. Voorafgaand aan de viering is er samenzang met bekende kerstliederen, waarbij u wordt uitgenodigd mee te zingen.

Dames- en herenkoor Saasveld en het herenkoor van Deurningen wenst u allen gezegende kerstdagen toe.

Geplaatst op 2018-12-23 in de categorie: Plechelmus (Saasveld)
Bezichtiging kerststal Saasveld

Op Eerste Kerstdag dinsdag 25 december, en op Tweede Kerstdag woensdag 26 december, kunt u in de St. Plechelmuskerk van Saasveld de kerststal bekijken. Vóór in de kerk is de grote kerststal

weer opgesteld met de fraaie, uit hout gesneden beeldengroep, opgenomen in het Twentse heuvellandschap met kerk en boerderijen. Ook is de mooie tuin achter de kerk, waar ooit het kasteel Saterslo heeft gestaan, open voor een wandeling en een bezichtiging van bijzondere kerstbeelden op een bijzondere plek. U bent allen van harte welkom!

Op Eerste Kerstdag is de kerk van 12.00-17.00 uur geopend.

Op Tweede Kerstdag is de kerk van 13.00-17.00 uur geopend.

kerststal definitief

IMG_2017

IMG_2006_1

IMG_2007

Geplaatst op 2018-12-20 in de categorie: Plechelmus (Saasveld)
Eremedaille in goud bij 40-jarig koorjubileum

Tijdensd het Ceaciliafeest van het Gemengde Koor van Saasveld werd de heer Gerard Verdhuis onderscheiden met de eremedaille in goud t.g.v. zijn 40-jarg koorjubileaum. Gerard werd door voorzitte Ivonne Koenders

toegesproken. Zij roemde zijn betrokkenheid en inzet, niet alleen voor het koor, maar ook voor de geloofsgemeenschap van Saasveld ende dorpsgemeenschap. De tenoren, die jaar het Ceaciliafeest met een humoristische en muzikale noot wisten te omlijsten, zongen de jubilaris ook nog toe. Het was een mooie feest en wij wensen de jubilaris nog vele mooie jaren als koorzanger in onze parochie.

1926 def KL_1

1951 def KL

Geplaatst op 2018-12-03 in de categorie: Plechelmus (Saasveld)
Themaconcert Moeder Aarde

Zondagmiddag 18 november 2018 geeft het koor Da Capo om 14.30 uur in de Plechelmuskerk te Saasveld een concert met als thema ‘Moeder aarde’. De aarde: de grond van ons bestaan; wij

leven erop en maken er deel van uit. Vol verwondering en verbazing genieten wij van de natuur en maken gebruik van de aarde. Maar ook misbruik en uitbuiting met grote gevolgen: Vernietiging, natuurrampen, honger, uitsterven… De aarde heeft geen mensen nodig, maar mensen hebben de aarde nodig!!

Rondom dit thema heeft Da Capo een mooie keuze uit haar liedrepertoire gemaakt en hierbij een passende beeldpresentatie gecreëerd. Het wordt een sfeervol concert, waarbij de muziek en de beelden elkaar versterken.

Dirigente: Resy Weernink;

Piano: Josephine Havinga;
Drum: Anne Boswinkel.

Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van koffie/thee of een drankje elkaar te ontmoeten.

De entree is gratis, maar een vrije gift is van harte welkom!

Wij hopen velen van u te ontmoeten.

Da Capo

Flyer thema-concert DA CAPO_18 november 2018

Geplaatst op 2018-11-13 in de categorie: Plechelmus (Saasveld)