U bent hier: Parochie > Archief (Plechelmus)
Openluchtviering Saasveld 2018

Zondag 1 juli  j.l. was er de jaarlijkse openluchtviering  in Saasveld.

Deze viering die dit jaar voor de 19ekeer werd gehouden, droeg als thema “Wees niet bang, blijfgeloven”. Onder een stalende blauwe hemel met

op de achtergrond het gezang van de vogels mocht een grote menigte gelovigen deelnemen aan deze openluchtviering. Het pastoresteam van de Plechelmusparochie ging hier in voor. De kinderkoren van de vier kerkdorpen verzorgden de zang en de Plechelmusharmonie uit Deurningen verleende haar muzikale bijdrage. Bij de overweging werden de kinderen gevraagd om naar voren te komen en ging pastor Janssen samen met de kinderen uitleg geven over het thema van deze viering.

Omdat er vandaag ook de fietstocht is van Plechelmus naar Plechelmus werd op het eind van de viering door pastor Reerink voor alle fietsers een reiszegen uitgesproken voor een behouden tocht. De viering werd op  het eind  afgesloten met het samen zingen van het Plechelmuslied. Deze gezamenlijke viering brengt mensen bij elkaar, versterkt de verbondenheid en geeft uiting aan onze christelijke geloofsovertuiging.

Na afloop van de viering was er koffie met krentenwegge en voor de kinderen limonade en een versnapering zodat we niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk  gevoed werden om zo onze levensweg te kunnen vervolgen.

Geplaatst op 2018-07-11 in de categorie: Plechelmus (Saasveld)
Mariaviering

Op dinsdagvond 22 mei om 19.00 uur vindt in de Plechelmuskerk van Saasveld een Mariaviering plaats. Er zullen mooie Marialiederen gezongen worden. U bent van harte welkom!

Geplaatst op 2018-05-17 in de categorie: Plechelmus (Saasveld)
Spaaractie PLUS-supermarkt krijgt mooi vervolg!

Op vrijdag 9 februari j.l. zijn er vanuit de geloofsgemeenschap Saasveld 31 boodschappenpakketten met een waarde van €1550,-- af geleverd bij de Voedselbank in Oldenzaal. Een geweldig resultaat, dat dankzij

de Saasveldse bevolking en vrijwilligers gerealiseerd is! De vrijwilligers van de Voedselbank hebben de mensen uit Saasveld hartelijk bedankt en waren hier erg blij mee!

Goederen voor voedselbank foto

Geplaatst op 2018-02-13 in de categorie: Plechelmus (Saasveld)
Voorbereiding Eerste Communie in Saasveld van start!

Wij, leerlingen van groep 4 van de Bernardus Basisschool in Saasveld, zijn aan de voorbereiding begonnen van de Eerste Heilige Communie, die wij mogen ontvangen op zondag 22 april aanstaande. Onlangs

brachten we samen met onze ouders een bezoek aan de St. Plechelmuskerk. De pastor en de koster hebben ons veel verteld en laten zien in de kerk en ‘achter de schermen’. Het was een mooie en interessante kennismaking!

Voorbereiding Eerste communie Saasveld op 22-4-2018[18067]

Geplaatst op 2018-01-28 in de categorie: Plechelmus (Saasveld)