Willibrordpalquette voor zr. Werenfride
Aan het einde van de feestelijke viering van het Antoniusfeest, op zaterdag 15 juni, werd zr.Werenfride verrast door de Willibrordplaquette, de hoogste bisschoppelijke onderscheiding die onze kerk kent.

Zr. Werenfride heeft vele tientallen jaren op vrijwillige basis pastorale zorg verleend aan mensen in Oldenzaal. Vanaf 1991 bewoonde zij (in eerste instantie samen met andere zusters) de voormalige pastorie van de Antoniuskerk. Onlangs is afscheid van haar genomen in de Mariahof, waar zij actief was als bezoekster van bewoners, maar ook om de bloemen in de kapel te verzorgen, en is zij verhuisd naar het moederhuis van haar congregatie Franciscanessen van Thune, in Denekamp / Noord-Deurningen. Wij feliciteren zr. Werenfride van harte met deze bijzondere onderscheiding en wensen haar nog vele gelukkige en gezonden jaren toe.
Geplaatst op 2019-06-16 in de categorie: Antonius (Oldenzaal)
Verhuizing Locatiesecretariaat Antonius / Plechelmus
Vele maanden heeft voor de voormalige pastorie van de Antoniuskerk een groot bord Te Koop gestaan. Met regelmaat werd er gespeculeerd door dezen en genen wie deze pastores nu gekocht had, terwijl er nog geen koper in beeldwad. Maar nu is dan eindelijk de koop gesloten en wel m.i.v. 1 juli a.s.

In de voormalige pastorie van de Antoniuskerk zijn op dit moment nog het Centrale Secretariaat en het Locatiesecretariaat van de geloofsgemeenschap Antonius / Plechelmus gehuisvest. Het plan is dat zij komende week gaan verhuizen! Het Locatiesecretariaat van de Antonius / Plechelmus gaat voorlopig naar de sacristie van de Plechelmusbasiliek. Het telefoonnummer en mailadresblijvgn gelijk, evenals de openingstijden donderdagmiddag van 15.00 - 17. 00 uur en vrijdagochtend van 10.00 -12.00 uur. U kunt het tijdelijke secretariaat bereiken door de basiliek onder de toren binnen te komen en via de Schatkamer naar de sacristie te lopen. U bent daar van harte welkom om misintenties op te geven, uw pasgeboren kindje ter doop aan te bieden etc. Naar alle waarschijnlijkheid komt er ook een brievenbus, ergens aan de basiliek, voor uw brieven. Wij hopen van harte dat u snel de weg naar onze nieuwe locatie gevonden zult hebben.
Geplaatst op 2019-06-16 in de categorie: Antonius (Oldenzaal)
Gebed voor de geslaagden
Vandaag en morgen worden de uitslagen bekend van het Centraal Schriftelijk Eindexamen. Voor veel jongeren en hun familie een paar spannende dagen... Hopelijk mag de vlag uit! Als dat zo

is, van harte gefeliciteerd! Maar moet er nog een herexamen gedaan worden, of is het examen helemaal niet gehaald, dan veel sterkte toe gewenst. Hieronder een gebed voor de middelbare scholieren die eindexamen deden. Wij bidden voor alle middelbare scholieren die deze week de uitslag van hun eindexamen te horen hebben gekregen. Dat zij met een positief resultaat hun middelbare schooltijd kunnen afsluiten. Dat zij de komende weken genieten van de vakantie en daarna gemotiveerd en vol passie aan een vervolgopleiding of werk beginnen. Dat zij echt werk maken van hun toekomst. Voor degenen die een herexamen moeten doen of gezakt zijn, bidden wij om kracht en doorzettingsvermogen, zodat ook zij zullen slagen. Goede God, wees hen met uw goede Geest nabij, geef hen moed en vertrouwen. Amen.
Geplaatst op 2019-06-12 in de categorie: Parochie
Parochie-avond: Balans op weg naar 2024
In tegenstelling tot wat in de vorige Nieuwsflits stond zal deze avond voor alle parochianen NIET worden gehouden op donderdag 13 juni 2019. Door omstandigheden moet worden gezocht naar

een andere datum. Het tijdstip en de plaats wordt nog nader bekend gemaakt. Tijdens die bijeenkomst worden de aanwezigen bijgepraat over de stand van zaken rondom de Visie 2024.
Geplaatst op 2019-06-12 in de categorie: Parochie