Nieuws

Willibrord-plaquette voor An Griep en Ans Benneker
Willibrord-plaquette voor An Griep en Ans Benneker

Afgelopen zondag, 2 december 2018, ontvingen An Griep en Ans Benneker uit handen van pastor Zeinstra de bisschoppelijke Willibrordonderscheiding tijdens de eucharistieviering van 9.30 uur. An Griep en Ans Benneker hebben

zich ruim 35 jaar als vrijwilliger ingezet voor de Rossumse geloofsgemeenschap. Beiden werden zij begin jaren '80 lid van de toenmalige Parochieraad. 

An Griep heeft zich jaren ingezet voor het Diensthuis (KeSa, Caritas en M.O.V.). Daarnaast volgde zij de Pastorale Kader Training. An is ruim acht jaar actief geweest in de Pastoraatsgroep. Tevens is An 15 jaar lid geweest van Tu Imbe waarvan 10 jaar bestuursvoorzitter. Ook bezoekt An de parochianen die in verzorgingstehuizen wonen in de omgeving van Rossum.  

Ans Benneker heeft zich vele jaren ingezet voor het Vierhuis van onze geloofsgemeenschap. Vanaf de start in 1992 ging Ans voor in 

avondwakes en later ook in uitvaartvieringen. Ans is als lid van de Groep van 70 jaarlijks betrokken bij de Aktie Kerkbalans. Ook is ze actief betrokken bij de fakkeloptocht naar de Mariakapel aan de Bentertsteeg en bij de organisatie van de jaarlijkse openluchtviering in Saasveld. Wij feliciteren beide dames van harte met deze bijzonder onderscheiding.

 

Na afloop was koffie met iets lekkers in het Kulturhus waar tevens An en Ans door vele parochianen werden gefeliciteerd.

An en Ans 2018

Geplaatst op 2018-12-03 in de categorie: Plechelmus (Rossum)
Kerstmis voor iedereen
Kerstmis voor iedereen

Zaterdag 15 december om 18.00 uur vindt de jaarlijkse bijzondere kerstviering plaats, met medewerking van bewoners van Aveleijn. 

In deze viering is iedereen welkom. Dit jaar is het thema: “Licht voor

iedereen”. Terwijl het buiten donker is, zullen we binnen lichtjes ontsteken en laten we het kerstverhaal horen en zien. Het koor Multiple Voices zal bekende kerstliederen ten gehore brengen  

en we nodigen iedereen uit om mee te zingen. Na afloop van de viering worden er cakes en kaarten verkocht die gemaakt zijn door cliënten van de Twentse zorgcentra. Voorgangers zijn pastor Christianne Saris van de H. Pancratius Parochie en dominee Esther Scheer-Weijenberg van de Protestantse Gemeente Tubbergen. U bent van harte welkom in de Pancratius Basiliek in Tubbergen! 

Geplaatst op 2018-12-03 in de categorie: Parochie
Eremedaille in goud bij 40-jarig koorjubileum
Eremedaille in goud bij 40-jarig koorjubileum

Tijdensd het Ceaciliafeest van het Gemengde Koor van Saasveld werd de heer Gerard Verdhuis onderscheiden met de eremedaille in goud t.g.v. zijn 40-jarg koorjubileaum. Gerard werd door voorzitte Ivonne Koenders

toegesproken. Zij roemde zijn betrokkenheid en inzet, niet alleen voor het koor, maar ook voor de geloofsgemeenschap van Saasveld ende dorpsgemeenschap. De tenoren, die jaar het Ceaciliafeest met een humoristische en muzikale noot wisten te omlijsten, zongen de jubilaris ook nog toe. Het was een mooie feest en wij wensen de jubilaris nog vele mooie jaren als koorzanger in onze parochie.

1926 def KL_1

 

1951 def KL

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst op 2018-12-03 in de categorie: Plechelmus (Saasveld)
Vormselvoorbereiding Oldenzaal van start
Vormselvoorbereiding Oldenzaal van start

Op zaterdag 6 april 2019 komt kardinaal Eijk naar Oldenzaal om de vormelingen het Sacrament van het Heilge Vormsel toe te dienen. De maanden tussen nu en dan is een

mooie periode waarin de jongeren zich kunnen voorbereiden op dit belangrijke Sacrament. Op woensdag 12 december a.s. is om 20.00 uur de ouder-informatieavond in de dagkapel van de Antoniuskerk aan de Spoorstraat 4a (ingang voordeur oude pastorie). Ouders wiens kind in groep 8 zit en die overwegen hun kind het Vormsel te laten doen, zijn van harte welkom! We gaan dit jaar op een iets andere manier werken, met een ander project, dus dat wordt vast leuk! Hieronder vindt u een aanmeldingsformulier, mocht u dat niet via school hebben ontvangen. 

Aanmeldingsformulier Vormsel 2018-2

Geplaatst op 2018-12-03 in de categorie: Parochie