70 jaar Ziekentriduum

Op 2 en 3 oktober j.l. werd voor de 70e keer het Ziekentriduum gehouden in Oldenzaal. Was het oorspronkelijk drie dagen samen komen voor zieken en bedlegerige mensen in de

Antoniuskerk, in de loop van de jaren werden het twee dagen en verplaatste het Triduum zich naar Zaal Kothman en dit jaar naar het Landhuis. Om dit jubileum te onderstrepen was onze aarstbisschop kardinaal Eijk uitgenodigd om de eerste dag voor te gaan in de viering van de eucharistie en om alle aanwezigen toe te spreken. Hij heeft zelf als arts maar ook als persoon veel ervaring met ziek-zijn en ouder worden en daar heeft hij een heel eerlijk en persoonlijk verhaal voer gehouden dat velen geraakt heeft. Tijdens dit 70e Triduum werd het bestuur van het Triduum geëerd met de Willibrordpalquette. De versierelen werden opgespeld door de kardinaal. De dames Diny Busscher en Gerda Meijer en de heren Dick Bosma en Albert olde Weghuis waren zeer verrast met deze bisdommelijke onderscheiding. Helaas zien zij zich, veelal om persoonlijke redenen genoodzaakt hun bestuurstaak neer te leggen. Het Triduum in deze vorm zal verdwijnen. Maar de aandacht voor onze oudere en zieke medemens gaat niet voorbij. Vanuit het pastoresteam zal gekomen worden met een nieuw initiatief. We hopen ook daar velen te mogen ontmoeten, te troosten en te inspireren.

Alber, Dick, Diny en Gerda en natuurlijk ook emeritus-pastor J. Huisman, heel hartelijk dank voor jullie jarenlange inzet voor het Ziekentriduum Oldenzaal. Het ga jullie goed!

IMG_1738

Geplaatst op 2018-11-19 in de categorie: Geloofsgemeenschappen Oldenzaal (Oldenzaal)
Willibrord-plaquette voor An Griep en Ans Benneker

Afgelopen zondag, 2 december 2018, ontvingen An Griep en Ans Benneker uit handen van pastor Zeinstra de bisschoppelijke Willibrordonderscheiding tijdens de eucharistieviering van 9.30 uur. An Griep en Ans Benneker hebben

zich ruim 35 jaar als vrijwilliger ingezet voor de Rossumse geloofsgemeenschap. Beiden werden zij begin jaren '80 lid van de toenmalige Parochieraad.

An Griep heeft zich jaren ingezet voor het Diensthuis (KeSa, Caritas en M.O.V.). Daarnaast volgde zij de Pastorale Kader Training. An is ruim acht jaar actief geweest in de Pastoraatsgroep. Tevens is An 15 jaar lid geweest van Tu Imbe waarvan 10 jaar bestuursvoorzitter. Ook bezoekt An de parochianen die in verzorgingstehuizen wonen in de omgeving van Rossum.

Ans Benneker heeft zich vele jaren ingezet voor het Vierhuis van onze geloofsgemeenschap. Vanaf de start in 1992 ging Ans voor in

avondwakes en later ook in uitvaartvieringen. Ans is als lid van de Groep van 70 jaarlijks betrokken bij de Aktie Kerkbalans. Ook is ze actief betrokken bij de fakkeloptocht naar de Mariakapel aan de Bentertsteeg en bij de organisatie van de jaarlijkse openluchtviering in Saasveld. Wij feliciteren beide dames van harte met deze bijzonder onderscheiding.

Na afloop was koffie met iets lekkers in het Kulturhus waar tevens An en Ans door vele parochianen werden gefeliciteerd.

An en Ans 2018

Geplaatst op 2018-12-03 in de categorie: Plechelmus (Rossum)
Kerstmis voor iedereen

Zaterdag 15 december om 18.00 uur vindt de jaarlijkse bijzondere kerstviering plaats, met medewerking van bewoners van Aveleijn.

In deze viering is iedereen welkom. Dit jaar is het thema: “Licht voor

iedereen”. Terwijl het buiten donker is, zullen we binnen lichtjes ontsteken en laten we het kerstverhaal horen en zien. Het koor Multiple Voices zal bekende kerstliederen ten gehore brengen

en we nodigen iedereen uit om mee te zingen. Na afloop van de viering worden er cakes en kaarten verkocht die gemaakt zijn door cliënten van de Twentse zorgcentra. Voorgangers zijn pastor Christianne Saris van de H. Pancratius Parochie en dominee Esther Scheer-Weijenberg van de Protestantse Gemeente Tubbergen. U bent van harte welkom in de Pancratius Basiliek in Tubbergen!

Geplaatst op 2018-12-03 in de categorie: Parochie
Eremedaille in goud bij 40-jarig koorjubileum

Tijdensd het Ceaciliafeest van het Gemengde Koor van Saasveld werd de heer Gerard Verdhuis onderscheiden met de eremedaille in goud t.g.v. zijn 40-jarg koorjubileaum. Gerard werd door voorzitte Ivonne Koenders

toegesproken. Zij roemde zijn betrokkenheid en inzet, niet alleen voor het koor, maar ook voor de geloofsgemeenschap van Saasveld ende dorpsgemeenschap. De tenoren, die jaar het Ceaciliafeest met een humoristische en muzikale noot wisten te omlijsten, zongen de jubilaris ook nog toe. Het was een mooie feest en wij wensen de jubilaris nog vele mooie jaren als koorzanger in onze parochie.

1926 def KL_1

1951 def KL

Geplaatst op 2018-12-03 in de categorie: Plechelmus (Saasveld)