U bent hier: Parochie > Archief
Allerzielen: een Bakkie Troost op de kerkhoven van de dorpen
Soms praat het beter bij een kop koffie… Op zaterdag 2 november is het Allerzielen. Voor veel mensen een extra moeilijke dag. Daarom wordt ook dit jaar op de kerkhoven van

de dorpen door de pastores een ‘Bakkie Troost’ geschonken. De pastores bieden een kop koffie of thee aan de mensen die dat willen, om samen even stil te staan bij hun overleden dierbare. U bent van harte welkom op de volgende tijdstippen: Saasveld 10.00 - 11.00 uur pastor Janssen, Weerselo 10.30 - 11.30 uur pastor Reerink, Rossum 11.30 - 12.30 uur pastor Janssen, Deurningen 11.30 - 12.30 uur pastor Wilbers
Geplaatst op 2019-10-27 in de categorie: Parochie
Open Huis Emmaushuis
Een kerk verdween, een “pastoraal steunpunt” kwam er voor in de plaats. Wat is dat? De Emmaus-geloofsgemeenschap wil graag laten zien, hoe zij voortgaat met haar Emmaushuis, een gastvrije plek voor ontmoeting, bezinning, gebed en wat al niet meer.

Daarom is er “open huis” op zondag 13 oktober a.s. van 11 uur tot 14 uur. Het adres is: W.Dingeldeinstraat 37, 7576TS, Oldenzaal (De Thij). Je bent van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen in ons Pastoraal Steunpunt Emmaushuis. Er is natuurlijk koffie, een drankje e.d. Locatieraad en Pastoraatgroep geloofsgemeenschap Emmaus, Plechelmusparochie
Geplaatst op 2019-10-11 in de categorie: Emmaus (Oldenzaal)
Themaconcert Moeder Aarde, reprise
Na het overweldigende succes van 18 november 2018 in de Plechelmuskerk te Saasveld, voert koor Da Capo op zondag 13 oktober opnieuw het themaconcert ‘Moeder Aarde’ uit, in de St. Simon en Judaskerk te Ootmarsum.

‘Moeder Aarde’ De aarde: de grond van ons bestaan. Wij leven erop en maken er deel van uit. Vol verwondering en verbazing genieten wij van de natuur en maken gebruik van de aarde. Maar ook misbruik en uitbuiting met grote gevolgen: Vernietiging, natuurrampen, honger, uitsterven….. De aarde heeft geen mensen nodig, maar mensen hebben de aarde nodig!! Rondom dit thema heeft Da Capo een mooie keuze uit haar liedrepertoire gemaakt en hierbij een passende beeldpresentatie gecreëerd. Het is een sfeervol concert waarbij de muziek en de beelden elkaar versterken. Da Capo is een gemengd (pop)koor met een breed repertoire; met de nadruk op lichte popsongs (maar ook licht klassiek). Dirigente: Resy Weernink. Piano: Josephien Havinga. Drum: Anne Boswinkel Zondag 13 oktober 15.00 uur in de St. Simon en Judaskerk, Ootmarsum. De kerk is vanaf 14.30 open voor publiek. Entree: € 5,00 (contant te betalen bij binnenkomst) Wij hopen velen van u te ontmoeten. Themakoor Da Capo.
Geplaatst op 2019-10-10 in de categorie: Plechelmus (Saasveld)
Smartlap of Troostkleed
Wat doen we met zijn / haar kleding? Als iemand in je directe omgeving sterft, blijf je met een hoop kleding zitten. En wat doe je daar dan mee? Weggooien is vaak nog jammer, omdat het goede kleding is, zelf aantrekken voelt niet goed, en naar de tweede landswinkel brengen is vaak nog moeilijk.

Misschien is het een idee om van kleding die je dierbaar is iets anders te maken, een smartlap of een troostkleed, of een tas, een schort, een kussensloop, net wat je zelf bedenkt. Is er iemand in jouw omgeving gestorven en heb je nog kleding die je niet weg kunt doen, kom dan op maandag 14 oktober en maandag 11 november om 20.00 uur naar het Emmaushuis, voor de workshop Smartlap of Troostkleed. We gaan dan met elkaar iets nieuws maken van kleding waar nog herinneringen aan vast zitten... Neem kleding mee, broeken, blouzen, sjaals, stropdassen, kousen, wat je wilt. Ook een naaimachine en naargerei is handig om mee te nemen. Samen gaan we aan de slag! Opgave bij pastor Sleegers, telefoon 06 2337 3647 of email pastor-sleegers@plechelmusparochie.nl
Geplaatst op 2019-10-05 in de categorie: Parochie