U bent hier: Parochie > Archief
Gedicht
Ik hield mijn handen op zijn wond zocht naar bewijs van leven mijn ongeloof gaf hier geen pas maar eenmaal dit gedaan ontdekte ik dat hier niet hij maar ik. . . de echte dode was. Toen

hij me in mijn ogen keek en ik voor deze God bezweek sprak hij geen oordeel uit maar schonk voor mij een goed glas wijn en brak voor mij het brood en sprak... "laat mij toch bij je zijn. Ik weet hoe jij je voelt en wat voor kilheid je omgeeft want ik ben zelf ook dood geweest maar nu niet meer. . . ik leef. " Leg dus gerust je hand maar hier en vind je zo verlangd bewijs ik weet je ongeloof geeft hier geen pas maar ik wil graag met je op reis.
Geplaatst op 2020-04-20 in de categorie: Parochie
Gebed voor Pasen
Gebed voor Pasen Als de wolken openbreken de zon tevoorschijn komt herleeft de aarde. Als tranen van verdriet zijn gedroogd een glimlach verschijnt lacht het leven ons weer toe.

Als we door doodse momenten heen zijn gegaan licht ons omgeeft klopt ons hart van vreugde. God van Leven, Jezus is door de doop heengegaan en uit de doden opgewekt. Hij heeft de wanhoop gekeerd. Hij is verrezen, opgestaan in ons hart. God van Leven, open vandaag onze ogen de ogen van ons hart omdat wij zien en geloven, en ons hart geven aan en om mensen zoals Jezus het ons heeft voorgedaan. Met Pasen krijgt het kruis van Goede Vrijdag Gods hart, dat klopt van liefde en tederheid. Moge het zo zijn. Zalig Pasen. René Hornikx in ‘Op weg naar Pasen 2020’
Geplaatst op 2020-04-10 in de categorie: Parochie
Berne boekjes beschikbaar
Berne Media heeft de boekjes met de litugiën voor de vieringen vanaf 1e Paasdag digitaal beschikbaar gesteld in PDF.U kunt deze bestanden vinden op de website plechelmus-parochie.nl.

Te vinden onder het kopje ‘Rooster vieringen vanuit de Basiliek via KerkTV’. U kunt de boekjes natuurlijk printen, maar ook kunt u, door een tweede webpagina te openen, de boekjes lezen terwijl u naar de vieringen kijkt. Het pastoresteam wenst u alvast gezegende vieringen met Pasen!
Geplaatst op 2020-04-10 in de categorie: Parochie
Collecte Parochiële Caritas Instelling
Tijdens het Paasweekend wordt, net als voorgaande jaren, aandacht geschonken aan het werk van Caritas. Jan de Gunst, voorzitter van Caritas, heeft daar tijdens de vieringen in dat weekend in de Basiliek iets over gezegd. Ook is dan jaarlijks de collecte voor Caritas.

Aangezien, door de bij u bekende omstandigheden, deze collecte in de kerken niet kan doorgaan, verzoeken wij u om uw gift over te maken naar de bankrekening van Caritas. Dat kan door overschrijving naar bankrekening: NL15 RABO 0144 7017 66 t.n.v. Parochiële Caritas Oldenzaal. Wij danken u voor uw bijdrage.
Geplaatst op 2020-04-09 in de categorie: Parochie