U bent hier: Parochie > Archief
Plechelmusfeest
Op zondag 14 juli om 10.00 uur wordt het jaarlijkse Plechelmusfeest gevierd in de Plechelmusbasiliek te Oldenzaal. Het Oldenzaals Nederlandstalig BasiliekKoor, aangevuld met koorleden vanuit de dorpen, en Koninklijke Harmonie

St. Joseph zullen de eucharistieviering met muziek en zang ondersteunen. Na de viering is de traditionele processie rondom de basiliek, waarbij het eeuwenoude borstbeeld van Plechelmus wordt meegedragen en het Plechelmuslied zal worden gezongen. Voor de kinderen van een jaar of drie is er een nevendienst/kinderactiviteit tijdens de viering. Ook krijgen zij een eigen plek in de processie. Na afloop van de viering en processie wordt er 'onder de toren' koffie en thee geschonken, met iets lekker uit onze actie Heel Plechelmus Bakt. U bent van harte welkom!
Geplaatst op 2019-07-13 in de categorie: Parochie
Jeugd Run Bike Run Deurningen
Op zondag 23 juni was er weer de Rabo Kids Run Bike Run. De start was om 12.00 uur en ondanks het warme weer was er een felle strijd om de podiumplekken.

De Rabobank Centraal Twente schonk aan elke deelnemer van de jeugd een bepaald bedrag en zo kwam er een bedrag uit de bus van €250,-. Dat geld moest dan besteed worden voor een goed doel. Vincentius Deurningen heeft van dit bedrag tien grote gezondheidspakketten samengesteld voor minderbedeelden. Deze pakketten bevatten o.a. een handdoek, stukje zeep , deodorant en tandpasta. De inhoud was natuurlijk afhankelijk van de “gezinssituatie”. Elke deelnemer mocht na afloop een medaille in ontvangst nemen; daarnaast waren er in de diverse categorieën voor de ereplaatsen mooie bekers beschikbaar. Uiteindelijk kende de Rabo Kid Run Bike Run Deurningen zowel op sportief als diaconaal gebied louter winnaars.
Geplaatst op 2019-06-24 in de categorie: Plechelmus (Deurningen)
Verhuizing Centraal Secretariaat
Zoals u wellicht gelezen heeft is het locatiesecretariaat van de Plechelmus/Antonius verhuisd naar de sacristie van de Plechelmusbasiliek. Ook het Centraal Secretariaat is verhuisd met ingang van 19 juni 2019. De

nieuwe locatie is: Pastorie Plechelmuskerk Deurningen St. Plechelmusplein 9 7561 AD te Deurningen Telefonisch zijn wij te bereiken via het bekende telefoonnummer namelijk 0541 - 530485. Wilt u zo vriendelijk zijn alle post bestemd voor het Centraal Secretariaat, pastores en parochiebestuur naar bovenstaand adres te sturen?
Geplaatst op 2019-06-19 in de categorie: Parochie
Drie maal is scheepsrecht, driemaal: Hoe is het met jou?
Alle goede dingen gebeuren drie keer. Na twee mooie en zinvolle ontmoetingen te Oldenzaal, eentje in de Shemun Zeytekerk en een in de Hofkerk 7 april jongstleden, zal nu

op zondagmiddag 23 juni aanstaande om 13.30 uur de Plechelmuskerk in Oldenzaal haar deuren openen. Bedoeling is dat belangstellenden van buiten maar ook praktizerende of niet praktizerende leden van de drie verschillende kerken in Oldenzaal elkaar informeel ontmoeten bij een wijntje of een kopje koffie. Je mag jong zijn, maar ook oud(er) en je mag een geloofsovertuiging hebben, maar ook zonder godsdienstige geloofsovertuiging ben je van harte welkom. De vraag: “Hoe gaat het met jou” kan worden gebruikt om een gesprek(je) met elkaar aan te knopen. Het zou fantastisch zijn wanneer er dan mooie ontmoetingen tussen mensen kunnen plaatsvinden. Maar eerst zal, zoals telkens is gebeurd, de middag geopend worden met een aantal korte inleidingen over geschiedenis en gebouw van de kerk die haar deuren opent. Dit keer trapt Tom Kok af met een verhaal over de Plechelmusparochie en haar ‘wel en wee’. Harrie Morshuis zal over de Plechelmusbasiliek spreken als monumentaal gebouw en zal het een en ander uitleggen over het beroemde Plechelmusbeeld. Als laatste zal Jan de Gunst een uitleg geven over de goede samenwerking tussen de verschillende kerken op het gebied van de Caritas. De organisatoren hopen op een mooie belangstelling. Wanneer er voldoende aandacht is kan er, zo is de bedoeling, gedacht worden over het organiseren van andere aktiviteiten die bindend kunnen werken tussen mensen van binnen en buiten de kerken in Oldenzaal. Inloop op zondag 23 juni in de Plechelmuskerk te Oldenzaal om 13.30 met koffie en krentenwegge.
Geplaatst op 2019-06-19 in de categorie: Plechelmus (Oldenzaal)