U bent hier: Parochie > Archief
Centraal Secretariaat gesloten van 23 december 2019 t/m 3 januari 2020
Het Centraal Secretariaat is gesloten van maandag 23 december 2019 t/m vrijdag 3 januari 2020. Pastoor Reerink is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00 - 9.00 uur via telefoonnummer 0541-530 291.

Heeft u iemand nodig van het pastoraal team dan kunt u contact opnemen met pastor Janssen via: 06-53715635 U kunt ons ook mailen via secretariaat@plechelmus.nl. Wij wensen u fijne feestdagen en een gezegend 2020!
Geplaatst op 2019-12-20 in de categorie: Parochie
Nieuwjaarsbijeenkomst zondag 5 januari 2020.
Zondag 5 januari 2020 wordt de Nieuwjaarsreceptie in Oldenzaal gehouden. Dit jaar met een feestelijk tintje omdat de parochie 10 jaar bestaat en omdat we de nieuwe locatie van het

Centraal Secretariaat/Pastoraal centrum aan de Kerkstraat 1 officieel gaan openen. De Eucharistieviering begint om 10.00 uur in de Plechelmusbasiliek. Na de viering is er gelegenheid om een kopje koffie te drinken onder de toren met iets lekkers. Om 11.30 uur gaan we samen, onder leiding van pastor Reerink, richting Kerkstraat 1. De locatie wordt ingewijd door pastor Reerink waarna iedereen het pand kan bekijken. Aansluitend is er bij Stadshotel Ter Stege, ingang “Proatpoal”, nog een kort gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. U bent allen van harte welkom!
Geplaatst op 2019-12-17 in de categorie: Parochie
Zonnewende 21 december
De Oldenzaalse midwinterhoornblazers houden samen met onder meer het pastorale team en het team van De Hofkerk zaterdag 21 december op het plein voor de Plechelmusbasiliek en in de kerk de winter-zonnewende.

De zonnewende en het midwinterhoornblazen waren vroeger heidense gebruiken en later ingelijfd in het christelijke geloof. Al duizenden jaren wordt de (winter)zonnewende in vele culturen op het noordelijk halfrond als feest gevierd. Dat is het moment waarop het licht na een periode van duisternis, als het ware rechtsomkeer maakt en de dagen weer gaandeweg beginnen te lengen. Het feest rond de winterwende ging veelal gepaard met het maken van lawaai en veel licht in al haar gedaanten: lampen, kaarsen, vuur. Soms werd een brandend wiel of rad gebruikt, dat ook de zon symboliseerde. Het midwinterse lichtfeest stond onder meer bekend als Yule of Joelfeest (het goede verdrijft het kwade). Het evenement op zaterdag 21 december begint om 19.00 uur op het plein voor de Plechelmusbasiliek. Daar wordt die avond een begin gemaakt met het verdrijven van het donker door de klanken uit de ossenhoorn, midwinterhoorn, alpenhoorn en jachthoorn. Daarna gaan de belangstellenden via de kerkdeur de schaars verlichte kerk in onder begeleiding van pauken. Met af en toe blaasmuziek zal het licht centraal staan en de kerk steeds lichter worden. Ook Lucia, een meisje met een krans van vier kaarsen op haar hoofd, is aanwezig. Tijdens de woorddienst kan een kaarsje naar het altaar worden gebracht en mogen de vooraf ontvangen wenskaarten in een kerstboom worden gehangen. Na afloop is iedereen welkom onderin de toren voor een kopje koffie/thee, glühwein en iets lekkers. U bent van harte welkom dit samen te beleven.
Geplaatst op 2019-12-12 in de categorie: Parochie
Groep 8 uit Deurningen zet zich in voor een goed doel
Een vast onderdeel in de voorbereiding op het Vormsel is dat alle leerlingen uit groep 8 zich inzetten voor een goed doel. Dit jaar hebben de kinderen uit groep 8 gekozen voor: taaislijmziekte = cystic fibrosis

Taaislijmziekte is een zeldzame ziekte, die je kunt krijgen als beide ouders een foutje hebben in een bepaald stukje van het DNA. Meestal wordt dit ontdekt bij baby’s door middel van de hielprik. Deze ziekte geeft vanwege het taaie slijm in verschillende organen (o.a. longen, darmen) chronische klachten. Iemand met deze ziekte moet daarom zijn hele leven medicatie slikken/inhaleren en regelmatig naar het ziekenhuis. Er worden steeds betere medicijnen ontwikkeld. Het is belangrijk dat dit onderzoek blijft doorgaan om zo de klachten en de levensverwachting te verbeteren. Groep 8 heeft de handen uit de mouwen gestoken door o.a. cakejes te bakken en te verkopen, blad te ruimen, heitje voor karweitje, lege flessen inzamelen, etc. Ze hebben daarmee een mooi bedrag bij elkaar gebracht van: 326 Euro! Een heel mooi resultaat. Het geld is inmiddels overgemaakt naar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Kinderen van groep 8 heel erg bedankt voor jullie inzet!
Geplaatst op 2019-12-12 in de categorie: Plechelmus (Deurningen)