U bent hier: Parochie > Archief
Ziekenhuisopname pastor Zeinstra
Dinsdag j.l. is pastor Zeinstra onverwacht opgenomen in het Medisch Spectrum Twente. Zijn ademhalingsproblemen waren op dat moment zo ernstig dat hij op de intensive care, kunstmatig in slaap gehouden

werd en moest worden beademd. Op dit moment is er sprake van een lichte vooruitgang, maar de situatie blijft zorgwekkend. Bezoek is op dit moment niet wenselijk omdat hij vooral veel rust nodig heeft. Uw gebed en meelevende gedachten zullen hem in deze situatie goed doen. Wij bidden voor pastor Zeinstra die afgelopen dinsdag onverwacht in het ziekenhuis is opgenomen. Wij bidden dat artsen en verpleegkundigen zijn ziek zijn kunnen verlichten. Wij bidden voor al onze geloofsgemeenschappen, zijn familie en medebroeders, voor wie hij zoveel betekent. Om kracht en sterkte, om wijsheid en moed. Mocht u pastor Zeinstra beterschap willen wensen, dan kunt u altijd een kaart sturen naar het secretariaat van de geloofsgemeenschap in Rossum, Thijpein 1, 7596 KM Rossum. Dit zal zeer op prijs gesteld worden!
Geplaatst op 2019-06-08 in de categorie: Parochie
Hartelijk dank!
Tijdens de kerkdiensten met Kerstmis en Pasen wordt er in onze parochie gecollecteerd voor de Caritas. Tijdens de afgelopen Pasen is dat in de meeste van onze kerken ook weer gebeurd. Met de opbrengst proberen we de helpende hand te bieden aan mensen in onze parochie die het financieel niet of nauwelijks redden.

Graag geven we aan wat we de afgelopen periode met uw bijdragen hebben gedaan. In het eerste kwartaal van 2019 is aan 160 pakketten van de Voedselbank verse groente en fruit toegevoegd; dat zijn producten die in die pakketten vaak ontbreken. Er is acute hulp verstrekt aan een gezin dat tot twee keer toe dupe is geworden van een frauderende bewindvoerder. In de week voor Pasen zijn specifiek in de kerkdorpen, pakketten verstrekt aan gezinnen waarbinnen stille armoede heerst. Dit gaat dan meestal om gezinnen die nét buiten alle regelingen vallen. Zonder uw bijdrage kan de Caritas haar werk voor die mensen niet doen. Daarom een dank je wel aan iedereen die er aan bijdraagt dat Caritas haar werk kan doen. Wij hopen met de bijdragen uit de hele parochie ook in de loop van dit jaar weer veel goede dingen te kunnen doen. Wij steunen mensen ongeacht hun achtergrond. Ons hoofddoel daarbij is mensen in staat te stellen (weer) aan het maatschappelijk leven mee te doen. Als dat nodig is helpen we mensen door ze te verwijzen naar professionele hulpverleners. Waar kunt u met hulpvragen terecht? Meldingen kunnen worden gedaan bij het parochiesecretariaat, secretariaat@plechelmusparochie.nl of via het telefoonnummer 0541-530485. Of bij uw locale contactpersoon van de Caritas. Uiteraard is de vertrouwelijkheid altijd gewaarborgd. U kunt ons natuurlijk ook steunen buiten de collectes met Kerstmis en Pasen om. Giften aan de Parochiële Caritas Instelling (PCI) kunnen worden afgetrokken van de belasting; ons rekeningnummer is NL15RABO0144701766 t.n.v. R.K. Parochiële Caritas Plechelmusparochie te Oldenzaal.
Geplaatst op 2019-05-06 in de categorie: Parochie
Gedecoreerd? Gefeliciteerd!
Wij feliciteren allen die vandaag een lintje hebben ontvangen. Heel in het bijzonder gaan onze goede wensen én onze dank uit naar gedecoreerden die o.a. in onze Plechelmusparochie vrijwilligerswerk doen:

uit Oldenzaal Lucy van Sark - Schasfoort, Dick Bosma en Wim Olde Kalter en uit Rossum Cor Weusthof. Ook zijn broer Peter kreeg vandaag een onderscheiding. Dank voor jullie inzet voor kerk en samenleving!
Geplaatst op 2019-04-26 in de categorie: Parochie
Vrijwilligers gezocht
In de maand mei komen bewoners van de Mariahof op maandagmiddag naar de Plechelmusbasiliek om daar mee te bidden en zingen rond Maria. Maar... de meesten van hen hebben begeleiding

nodig omdat zij met de rolstoel komen. Daarom zijn we op zoek naar zo'n vijftien mensen die ons in de maand mei willen helpen bewoners van de Mariahof naar de basiliek te brengen en daarna weer naar de Mariahof. Daar drinken we samen nog lekker een kopje koffie of thee. Het gaat om de volgende maandagen: 6, 13, 20 en 27 mei. Verzamelen in de hal van de Mariahof om 14.00 uur. Wil tu ons helpen? Meldt u dan bij pastor-sleegers@plechelmusparochie.nl of iwilbers14@gmail.com Alvast hartelijk dank!
Geplaatst op 2019-04-25 in de categorie: Parochie