Eerste Eucharistieviering via live stream vanuit Plechelmusbasiliek.
Van harte welkom om 9.00 uur via onze website op: www.plechelmus-parochie.nl! Komende vrijdag, 3 april zal voor het eerst op vrijdagochtend via de nieuwe live stream verbinding een Eucharistieviering worden uitgezonden.

Voorgangers zijn pastor Reerink en pastoraal werker Constance Janssen.
Geplaatst op 2020-03-31 in de categorie: Parochie
Speciaal bericht concert 2 april
Komende donderdag 2 april, van 11.00 - 12.00 uur is er op de beiaard een speciaal concert ter gelegenheid van de bevrijding van Oldenzaal met daarna om 12.00 uur het vijfgelui. Het

programma staat op de website van de basiliek: plechelmusbasiliek.nl U wordt verzocht om NIET naar het St. Plechelmusplein te komen.
Geplaatst op 2020-03-30 in de categorie: Parochie
Vieringen vanuit de Basiliek op KerkTV
De vieringen vanuit de Basiliek zijn vanaf zondag 5 april 2020 te volgen op: www.plechelmus-parochie.nl Op die site staan ook de aanvangstijden. Ook in de Plechelmuskerk Rossum zijn vieringen en deze worden

uitgezonden via internet: www.geloofsgemeenschap-rossum.nl De aanvangstijden staan in het rooster.
Geplaatst op 2020-03-29 in de categorie: Parochie
"Klokken van troost" luiden
De Raad van Kerken roept kerken op ‘klokken van troost’ te luiden op woensdag 18 en 25 maart en op 1 april, telkens van 19.00 tot 19.15. Ook de kerken van de Plechelmusparochie doen mee! Klokken van troost en hoop

Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. Mensen raken ermee besmet, worden ziek en sommigen sterven er zelfs aan. Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn gesloten. Ook de kerken, waar elke week geloof, hoop en liefde geoefend en geleefd worden, moeten hun deuren sluiten. Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, roept de Raad van Kerken in Nederland op om de komende drie woensdagen van 19.00 - 19.15 uur de kerkklokken te luiden. De Raad sluit hierin aan bij een lokaal initiatief van de Oud-Katholieke Paradijskerk in Rotterdam. Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen. Help mee om dit teken van troost en hoop te laten horen en luid de klok(ken) van uw kerk op woensdag 18 en 25 maart en 1 april tussen 19.00 en 19.15 uur!
Geplaatst op 2020-03-18 in de categorie: Parochie