Vastenactie
Dit jaar gaat de opbrengst van de Vastenactie naar het project ¨Vrouwen en jongeren weven een cultuur van vrede in Guatemala¨: voor de aanpak van geweld tegen vrouwen en voor

vakopleidingen aan jongeren en vrouwen. Door het Coronavirus hebben veel collectes en acties door scholen niet plaatsgevonden en daarom gaat de fondsenwerving voor de vastenactie dit jaar door tot en met 30 september. Wilt u een bijdrage leveren aan het project ¨Jongeren en vrouwen weven een een cultuur van vrede in Guatemala¨? Maak dan een donatie over aan Vastenactie of koop originele wenskaarten. Een donatie overmaken kan naar: NL21 INGB 0000 0058 50 t.n.v. Vastenactie, Den Haag O.v.v. 401397 Doneren kan ook via de website van Vastenactie. De wenskaarten zijn te bestellen via Inge Kuiphuis (inge.kuiphuis@mtc.org.gt) en te koop bij Reinerink bloemen in Tubbergen. De kaarten kosten 2 euro per stuk, en 5 euro voor een setje van 3 kaarten. Meer informatie over het project vind je op de blog van Inge Kuiphuis. Zij zet zich als missiewerker in voor landarbeidersbeweging MTC in Guatemala.
Geplaatst op 2020-05-24 in de categorie: Parochie
Eucharistieviering via live stream vanuit Plechelmusbasiliek.
Van harte welkom via onze website op: www.plechelmus-parochie.nl! Vanaf nu worden alle vieringen in de Basiliek uitgezonden via een live stream (rechtstreeks op uw computer, tablet of mobile telefoon). Geef het ook

door aan uw kennissen en andere geïnteresseerden. Voorgangers zijn pastor Reerink en de pastoraal werkers Constance Janssen en Ine Wilbers. Dat kan zijn als team maar ook individueel. Kijk daarvoor bij de vieringen
Geplaatst op 2020-05-15 in de categorie: Parochie
Meditatievieringen en bijbelverhalen via Facebook
Sinds Palmzondag is pastor Maroesjka Sleegers op zogenaamde AT-basis (arbeidstherapeutische basis) weer voorzichtig begonnen met enkele pastorale activiteiten. De meditatievieringen die zij op maandagmiddag altijd hield in de Plechelmusbasiliek (wanneer

deze was opengesteld) kunnen nu op die plek geen doorgang vinden ivm het Coronavirus. Pastor Sleegers is nu bezig met een experiment om deze meditatievieringen op maandagmiddag 14.30 uur live via Facebook uit te zenden. Wie wil kan haar in een persoonlijk bericht vragen om voor een bepaalde intentie of voorbede een kaarsje te ontsteken. Voor de kinderen in onze parochie leest pastor Sleegers iedere woensdagmiddag om 15.00 uur een verhaal voor uit een kinderbijbel. Dit filmpje is terug te vinden via Facebook op de accounts van Kinderkerk, Gezinsviering Plechelmusparochie en 1e H Communie PlechelmusParochie Oldenzaal. We wensen haar veel succes en hopen dat velen de meditatievieringen zullen volgen of naar de bijbelverhalen zullen kijken.
Geplaatst op 2020-04-16 in de categorie: Parochie
Oudere berichten vind u in ons Nieuws Archief