Willibrordpalquette voor zr. Werenfride
Aan het einde van de feestelijke viering van het Antoniusfeest, op zaterdag 15 juni, werd zr.Werenfride verrast door de Willibrordplaquette, de hoogste bisschoppelijke onderscheiding die onze kerk kent.

Zr. Werenfride heeft vele tientallen jaren op vrijwillige basis pastorale zorg verleend aan mensen in Oldenzaal. Vanaf 1991 bewoonde zij (in eerste instantie samen met andere zusters) de voormalige pastorie van de Antoniuskerk. Onlangs is afscheid van haar genomen in de Mariahof, waar zij actief was als bezoekster van bewoners, maar ook om de bloemen in de kapel te verzorgen, en is zij verhuisd naar het moederhuis van haar congregatie Franciscanessen van Thune, in Denekamp / Noord-Deurningen. Wij feliciteren zr. Werenfride van harte met deze bijzondere onderscheiding en wensen haar nog vele gelukkige en gezonden jaren toe.
Geplaatst op 2019-06-16 in de categorie: Antonius (Oldenzaal)
Verhuizing Locatiesecretariaat Antonius / Plechelmus
Vele maanden heeft voor de voormalige pastorie van de Antoniuskerk een groot bord Te Koop gestaan. Met regelmaat werd er gespeculeerd door dezen en genen wie deze pastores nu gekocht had, terwijl er nog geen koper in beeldwad. Maar nu is dan eindelijk de koop gesloten en wel m.i.v. 1 juli a.s.

In de voormalige pastorie van de Antoniuskerk zijn op dit moment nog het Centrale Secretariaat en het Locatiesecretariaat van de geloofsgemeenschap Antonius / Plechelmus gehuisvest. Het plan is dat zij komende week gaan verhuizen! Het Locatiesecretariaat van de Antonius / Plechelmus gaat voorlopig naar de sacristie van de Plechelmusbasiliek. Het telefoonnummer en mailadresblijvgn gelijk, evenals de openingstijden donderdagmiddag van 15.00 - 17. 00 uur en vrijdagochtend van 10.00 -12.00 uur. U kunt het tijdelijke secretariaat bereiken door de basiliek onder de toren binnen te komen en via de Schatkamer naar de sacristie te lopen. U bent daar van harte welkom om misintenties op te geven, uw pasgeboren kindje ter doop aan te bieden etc. Naar alle waarschijnlijkheid komt er ook een brievenbus, ergens aan de basiliek, voor uw brieven. Wij hopen van harte dat u snel de weg naar onze nieuwe locatie gevonden zult hebben.
Geplaatst op 2019-06-16 in de categorie: Antonius (Oldenzaal)
Oudere berichten vind u in ons Nieuws Archief